:

Szerző: Dojcsák Dániel

2010. december 15. 10:28

Végre színezni is lehet a Prezi.com szerkesztőjében

A magyar Prezi.com másfél évvel ezelőtt mutatkozott be, s azóta a budapesti fejlesztés mellett az üzleti teendők jelentős részét az Egyesült Államokba, a Szilícium-völgybe költöztette. A növekedés mellett azonban a háttérben, itthon gőzerővel folyt a programozói munka is.

Az elmúlt időszakban ugyan nem számoltunk be róla, de a Prezi.com szinte teljesen lecserélte webes kezelőfelületét, s a kezdeti minimalista, s sokszor nehézkes működés egyre inkább felhasználóbaráttá és az eredetinél is intuitívabbá vált.

A Prezi.com használói tudják, hogy megjelent például a láthatatlan keret, amihez a vetítés útvonalát lehet kötni, de nem látszik, s így nem zavarja meg a dizájnt, illetve maga a bal felső "buborék" menü is megújult, illetve az objektumok kijelölése is egyszerűbbé vált. Néhány apróbb, de idegesítő hiba azonban nem múlt el, ilyen például a túl nagy zoom esetén a háttérben lévő kép eltűnése, ami a alapvetően a Flash skálázási problémája.

A mostani karácsonyi szezonra időzített frissítés viszont egy nagyon fontos mérföldkő, s sokan, akik eddig ódzkodtak a rendelkezésre álló alig egy tucatnyi színsablon miatt a használatától, azok most bátran ugorhatnak neki a hazai startup termékének. Az eddigihez hasonlóan kiválaszthatunk egy alap sémát, de a menüben a "Color Wizard" pont alatt bármelyik objektumot kedvünkre változtathatjuk. Az alapszínt kiválasztva egy okos algoritmus felajánlja a többi elem lehetséges színét, hogy a színharmóniára kevéssé fogékonyak se fussanak aknára. Persze, ha valaki szeretné, akkor a háttér, a betűk és a keretek, nyilak és egyéb objektumok színét is maga választhatja ki, csakúgy, mint a betűtípusokat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalati felhasználók számára ez igen jó hír, hisz eddig csak semleges sémák közül válogathattak, a Prezi.com a Pro üzleti felhasználóknak csak külön kérésre, felárért készített egyedi sémát. Ugyanezt most bárki megteheti, a fizetős ügyfeleknek pedig annyi további előnyük van az eddigieken felül, hogy a céglogó is bekerülhet az egyedi sémába. Sőt, a Prezi-sémák különálló programokkal is szerkeszthetőek, a CSS kódok elérhetővé váltak egy külön használható sémaszerkesztővel együtt. A lelkes dizájnprofik onthatják magukból a saját verziókat, s meg is oszthatják azokat a többi felhasználóval. Egyelőre prezentációsablonokat értékesíteni viszont nem lehet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.