Szerző: Bodnár Ádám

2010. december 9. 10:44

Magyarul is megtanult a Microsoft Fix It Center

Magyar nyelven is működik a Fix It Center Online, a Microsoft önkiszolgáló diagnosztikai és problémamegoldó portálja.

A Fix It Centerrel azoknak a Windows-felhasználóknak szeretne segíteni a Microsoft, akiknek valamilyen problémájuk van a gépükkel vagy a rajta futó operációs rendszer beállításaival és szeretnének egy automatikus eszközt az elhárításhoz.

Az átlagos Windows-felhasználók probléma felmerülésekor rendszerint ismerőseik segítségét kérik vagy a weben keresnek hasznos tippeket a hibaelhárításhoz, ezt a folyamatot próbálja meg segíteni és automatizálni az eszköz. A felhasználónak csak ki kell választania, milyen funkcióval (pl. hálózat, audiolejátszás, DVD-írás, nyomtatás) vagy szoftverkomponenssel (Windows Update, Internet Explorer, stb.) van gondja, a Fix It Center pedig lefuttat egy diagnosztikai rutint, amely megpróbálja felderíteni a hiba okát és tanácsot ad az elhárításhoz vagy akár maga megkísérli a javítást. A Microsoft szolgáltatásának lelkét adó segédprogram Windows XP vagy annál újabb operációs rendszerre telepíthető.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Fix It, amelynek első verziója két éve jelent meg, jelenleg 448 problémára kínál megoldást, de folyamatosan bővül az automatikus "javítósegédek" száma, vagyis egyre okosabb lesz a Fix It Center és egyre több problémára ad majd megoldást. Az alkalmazást eddig több mint 150 millió ember használta, akiknek a 90 százaléka sikerrel is járt. Ezen túlmenően, a Fix It 18 további, a Windows 7 diagnosztikai modelljére épített speciális, automatizált problémamegoldó mechanizmussal is rendelkezik, amelyek nem szorosan a Microsofttal kapcsolatos területekre koncentrálnak, hanem olyan dolgokkal foglalkoznak, mint pl. a nyomtatás vagy a hang. Ezeket immár több mint 260 millióan használták az elmúlt években.

A szolgáltatás lelkét adó letölthető segédprogram hardver- és szoftverleltárt is készít a számítógépről, amelyet aztán a felhasználó egy onine tárhelyen el is helyezhet, egy fiókhoz akár több gép is tartozhat. Ha a Fix It Center nem talált megoldást a hibára, az általa szolgáltatott információknak akkor is hasznát veheti a felhasználó, ugyanis a telefonos, e-mailes vagy online csevegős Microsoft-támogatáson dolgozók alkalmazottak hozzáférhetnek a Fix It Center által szolgáltatott adatokhoz és láthatják a PC konfigurációját és hogy milyen javítási kísérletek történtek.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.