:

Szerző: Kovács Attila

2000. augusztus 21. 02:22

3dfx XFree86 4.0.1 driverek

Új, kiadás előtti állapotú XFree86 4.0.1 X Server/Mesa drivereket lehet letölteni a 3dfx Voodoo Banshee, Voodoo3, Voodoo4 és Voodoo5 elnevezésű kártyáihoz. A 3dfx is ezeket a meghajtóprogramokat használta a Linux Wolrd Expo-n. Az új driverekkel futtatni lehet például azokat a játékokat, mint a Quake 3 Arena, Unreal Tournament (OpenGL renderer), Soldier of Fortune és a többiek... Nem árt tudni viszont, hogy ezekkel a driverekkel nem mennek a Myth2, Quake2 illetve a többu Glide és Mesa2x alapú programok, de a DGA egér-hibát kijavították bennük. A meghajtóprogramok még a fejlesztés nagyon korai stádiumában vannak, pillanatnyilag a kártyákon lévő chipek közül csak egyet támogatnak, ennek köszönhetően a kártya teljesítménye elmarad az elvárhatótól illetve az FSAA és a T-buffer effektek sem érhetőek el.

Új, "kiadás előtti" állapotú XFree86 4.0.1 X Server/Mesa drivereket lehet letölteni a 3dfx Voodoo Banshee, Voodoo3, Voodoo4 és Voodoo5 elnevezésű kártyáihoz. A 3dfx is ezeket a meghajtóprogramokat használta a Linux Wolrd Expo-n. Az új driverekkel futtatni lehet például azokat a játékokat, mint a Quake 3 Arena, Unreal Tournament (OpenGL renderer), Soldier of Fortune és a többiek... Nem árt tudni viszont, hogy ezekkel a driverekkel nem mennek a Myth2, Quake2 illetve a többu Glide és Mesa2x alapú programok, de a DGA egér-hibát kijavították bennük. A meghajtóprogramok még a fejlesztés nagyon korai stádiumában vannak, pillanatnyilag a kártyákon lévő chipek közül csak egyet támogatnak, ennek köszönhetően a kártya teljesítménye elmarad az elvárhatótól illetve az FSAA és a T-buffer effektek sem érhetőek el.

Voodoo4/5:

Voodoo Banshee/Voodoo3 Változások:
  • XFree86 4.0.1-re épül
  • DGA egér támogatás
  • Többé nem írja felül az /etc/X11/XF68Config fájlt.
Ne felejtsétek el, hogy ezek a driverek nem működnek együtt a Glide-ot igénylő alkalmzásokkal illetve az olyan programokkal, amiket a Mesa korábbi verzióihoz linkeltek.
A driverek telepítése közben tapasztalt bármilyen problémával a 3dfx.glide.linux hírcsoportot keressétek fel!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.