Szerző: Koi Tamás

2010. november 29. 09:37

Karácsony előtt Magyarországra jön az iPad

Megtört a jég, hosszú-hosszú várakozás után a magyarországi Apple-márkaboltokban is megjelenhet az Apple nagy sikerű táblagépe, az iPad.

HIRDETÉS

Lapunk a hétvégén megbízható forrásból úgy értesült, hogy az iPadek forgalmazását a hivatalos Apple-viszonteladók kezdhetik meg napokon belül Magyarországon. Az árakról és a pontos kínálatról egyelőre nincsenek részletek, úgy tudjuk ezzel együtt, hogy a teljes iPad-választék forgalomba kerül itthon, vagyis a Wi-Fi vezérlővel és a 3G-modemmel ellátott modellek egyaránt kaphatók lesznek. Az előzetes várakozásokkal ellentétben az is biztosnak tűnik, hogy a táblagépet a mobilszolgáltatók nem árulják majd - legalábbis egyelőre.

Ettől függetlenül legalább két magyarországi operátornak lesz iPadhez igazított tarifacsomagja, múlt héten a Deutsche Telekom árulta el, hogy tervezi ilyen díjcsomag bevezetését itthon, illetve a HWSW információi szerint a T-csoporthoz rövidesen csatlakozik a Vodafone és a Telenor is. Aki olyan iPadet vesz, ami 3G-s modemet is tartalmaz, annak egy mikroformátumú SIM-et (úgynevezett microSIM) kell beszereznie, a készülék ugyanis csak ezt a fajta előfizetői kártyát fogadja - microSIM már mindhárom hazai szolgáltatónál beszerezhető.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az iPadek hazai forgalmazását vélhetően az Apple márkaboltokkal egy időben kezdi meg itthon a Libri könyváruház-lánc is. A könyvesbolt-hálózat kilenc kiemelt üzletében, valamint online áruházában fog iPadet árulni december 5-től, 169 ezer forinttól 279 ezer forintig terjedő fogyasztói áron. A táblagépet aki nagyon akarta, eddig is megvehette itthon, a MediaMarkt és Saturn áruházak saját külföldi készleteikből csoportosítottak át Magyarországra, amit rendszerint a hivatalos nyugat-európai áraknál jóval drágábban kínáltak.

Az Apple táblagépének hazai megjelenésére ezzel együtt a cupertinói cég gyakorlatilag minden eddigi termékéhez képest tovább kellett várni. Az iPadet január 27-én leplezte le az Apple, és április 3-án került piacra a gép Észak-Amerikában, melyből eleinte csak néhány modell volt kapható, a készletek pedig többnyire elővételben elkeltek. A hatalmas érdeklődés miatt a tablet európai premierje is késett, de júliusban már alig néhány száz kilométerre tőlünk - Bécsben - is lehetett kapni iPadet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 04:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.