:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 19. 10:33

Váratlanul jó negyedévet zárt a Dell

Michael Dell 2007-es visszatérése óta a legjobb negyedévét zárta a Dell. A texasi PC- és szervergyártó látványosan növekedő bevételről és nyereségről adott számot tegnap és éves kilátásait is megemelte. A bejelentésre az árfolyam 5 százalékkal erősödött.

A Dell a céges informatikai beruházások élénkülésének köszönheti javuló eredményeit, a nagyvállalatokat kiszolgáló divízió forgalma 27 százalékkal 4,3 milliárd dollárra ugrott, a kis- és középvállalati üzletág bevétele 24 százalékkal duzzadt, a kormányzati intézményektől pedig 20 százalékkal több bevétel folyt be mint tavaly. Egyaránt jól fogytak a szerverek, a tárolók és a vállalati PC-k. Emellett jól teljesített a Dell szolgáltatási üzletága is, amely a Perot Systems felvásárlásának köszönhetően másfélszeresére tudta növelni bevételét 2009 azonos időszakához képest.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A fogyasztói üzletág bevétele 3 milliárd dollár volt, ez csupán 4 százalékos éves növekedést jelent. a gyenge lakossági kereslet ellenére a részleg üzemi szinten nullszaldós eredményt tudott elérni, amely az alkatrészárak csökkenésének tudható be. A harmadik negyedév során a Dell egyszerűsítette lakossági termékkínálatát, mostantól Inspiron, XPS és Alienware brandek alatt érhető el az összes fogyasztói gép.

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Dell megszünteti mobilkommunikációs részlegét, amelynek éléről januárban távozik Ron Garriques vezető. A mobilos tevékenységet a többi üzletágba integrálják, Brian Gladden pénzügyi vezér szerint ez a lépés "a természetes fejlődés" velejárója. Az elemzői konferenciahíváson elhangzottak szerint a Dell nagy reményt fűz az okostelefonokhoz és a tabletekhez nem csak a lakossági, hanem a vállalati szegmensben is és a Windows Phone 7, valamint az Android operációs rendszer mentén képzeli el a termékei jövőjét. "Elégedettek vagyunk a területen elért eredményekkel", mondta Gladden, hozzátéve, hogy az erőfeszítések gyümölcse igazából csak később jelentkezik

A vállalat 15,4 milliárdos bevétellel zárta a negyedévet, 19 százalékkal többel mint tavaly, ehhez 822 milliós nettó profit társult, szemben a tavalyi 337 millióval.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.