Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 19. 10:33

Váratlanul jó negyedévet zárt a Dell

Michael Dell 2007-es visszatérése óta a legjobb negyedévét zárta a Dell. A texasi PC- és szervergyártó látványosan növekedő bevételről és nyereségről adott számot tegnap és éves kilátásait is megemelte. A bejelentésre az árfolyam 5 százalékkal erősödött.

A Dell a céges informatikai beruházások élénkülésének köszönheti javuló eredményeit, a nagyvállalatokat kiszolgáló divízió forgalma 27 százalékkal 4,3 milliárd dollárra ugrott, a kis- és középvállalati üzletág bevétele 24 százalékkal duzzadt, a kormányzati intézményektől pedig 20 százalékkal több bevétel folyt be mint tavaly. Egyaránt jól fogytak a szerverek, a tárolók és a vállalati PC-k. Emellett jól teljesített a Dell szolgáltatási üzletága is, amely a Perot Systems felvásárlásának köszönhetően másfélszeresére tudta növelni bevételét 2009 azonos időszakához képest.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A fogyasztói üzletág bevétele 3 milliárd dollár volt, ez csupán 4 százalékos éves növekedést jelent. a gyenge lakossági kereslet ellenére a részleg üzemi szinten nullszaldós eredményt tudott elérni, amely az alkatrészárak csökkenésének tudható be. A harmadik negyedév során a Dell egyszerűsítette lakossági termékkínálatát, mostantól Inspiron, XPS és Alienware brandek alatt érhető el az összes fogyasztói gép.

Amint arról a HWSW is beszámolt, a Dell megszünteti mobilkommunikációs részlegét, amelynek éléről januárban távozik Ron Garriques vezető. A mobilos tevékenységet a többi üzletágba integrálják, Brian Gladden pénzügyi vezér szerint ez a lépés "a természetes fejlődés" velejárója. Az elemzői konferenciahíváson elhangzottak szerint a Dell nagy reményt fűz az okostelefonokhoz és a tabletekhez nem csak a lakossági, hanem a vállalati szegmensben is és a Windows Phone 7, valamint az Android operációs rendszer mentén képzeli el a termékei jövőjét. "Elégedettek vagyunk a területen elért eredményekkel", mondta Gladden, hozzátéve, hogy az erőfeszítések gyümölcse igazából csak később jelentkezik

A vállalat 15,4 milliárdos bevétellel zárta a negyedévet, 19 százalékkal többel mint tavaly, ehhez 822 milliós nettó profit társult, szemben a tavalyi 337 millióval.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.