:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 15. 15:40

A jövő noteszgépét szeretné látni a Fujitsu

Fujitsu Design Award 2011 címmel nemzetközi versenyt hirdet a Fujitsu. A vállalat olyan ötleteket keres, amelyek forradalmasítják a jövő noteszgépeit és megmutatják, hogyan változtatja meg 2020-ra az informatika az emberek életét.

A Fujitsu designversenye a felhasználók által elképzelt termékötletek megvalósítását célozza. A japán vállalat arra kéri ügyfeleit, hogy mutassák be igényeiket és nyújtsanak be fejlesztési ötleteket a Fujitsu Lifebook sorozatú noteszgépeivel és a következő generációs számítástechnikai megoldásokkal kapcsolatban. A Fujitsu olyan megoldásokat vár, amelyek a stílusos megjelenésen túl "emberközpontúak" is.  A tervezési verseny lebonyolításában a designboom weboldal és a különféle dizájn-rendezvények szervezésére szakosodott Design Association segédkezik.

Az első pályázatban egy elképzelt notebook terveit várja a Fujitsu, amely 2013-ban kerülhet a boltokba. A pályázati tervnek egy olyan gépet kell bemutatnia, amely hálózatra csatlakozik, innovatív, megbízható és környezetbarát. A pályázat mottója: "Gondolja végig, milyen különféle módokon lehet használni az Ön által tervezett noteszgépet, és mutassa be álmai számítástechnikai eszközét!"

A második pályázat már jóval messzebbre, 2020-ra tekint ki, itt a Fujitsu olyan elgondolásokat vár, amelyek megmutatják, a számítástechnika, az informatika hogy változtatja meg az emberek mindennapjait. "Olyan innovatív, jövőbeni 'életstílus' megtervezését várjuk a pályázóktól, amely kihasználja a hálózati működéssel támogatott számítástechnika előnyeit. Kérjük, hogy tervezéskor gondolja át a technika hasznosításának összes lehetséges módját a háztartáson belül és kívül! Olyan következő generációs számítási megoldások terveivel is lehet nevezni, amelyek innovatív szolgáltatási koncepciókkal gazdagítják a mindennapi életet."

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hogy a Fujitsu milyen terveket vár, azzal kapcsolatban jó támpontot jelenthet tavalyi cikkünk, amelyben 2009 legjobb technológiai koncepciói közül szemléztünk, illetve a 2009-es pályázat itt megtekinthető díjazottjai. Az ilyen és ehhez hasonló pályázatokon a tervezők kezét nem köti meg semmi, kreativitásuk szabadon szárnyalhat, a megvalósítás már a mérnökök dolga - persze azért nem árt, ha valaki a gyárthatóságot is szem előtt tartja.

A versenyre nevezni a designboom.com/eng/ oldalon található űrlapon lehet. a szervezők 2011. január 31-ig várják a pályázatokat. Az áprilisi díjkiosztón a fődíjjal együtt 30 ezer eurót adnak át a legjobb terv készítőjének, a két kategóriában további 10-10 eurót kap a második helyezett, illetve a zsűri egyenként ezer euróval díjat hét másik tervet. A versenyről további részletek a a Fujitsu Design Award 2011 webhelyén találhatók.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról