Szerző: Dojcsák Dániel

2010. november 09. 16:41:00

Újabb másodperceket ad a Google kereső

A legtöbb ember más most is azt gondolja, hogy a Google gyors, de a keresőcég további másodperceket, tizedmásodperceket igyekszik spórolni a felhasználóknak újabb fejlesztésekkel.

A Google legújabb fejlesztése az Instant funkciócsaládba tartozik, de itt nem a gépelés közbeni találatmegjelenítésről van szó, hanem a találati lista bővült egy új lehetőséggel, az Instan Preview-val, vagyis Instant Előnézettel. Ugyan még a legtöbb felhasználónak nem élesedett a lehetőség, de a jövőben minden elem mellett egy nagyító ikon jelenik meg, s erre kattintva egy előnézeti képet kapunk a weboldalról, ahová a link mutat.

Ez a kép nem feltétlenül lesz friss, s nem pontosan azt a képet kapjuk majd, amit az átkattintás után látunk, főként a dinamikusan változó tartalmú oldalaknál, de arra tökéletesnek tűnik, hogy még egy eszközünk legyen az előszűrésre. Sokszor az oldal címe és a rövid leírás nem elegendő ahhoz, hogy kiderüljön, hogy az éppen a keresett termék hivatalos oldala, egy árösszehasonlító vagy éppen egy fórumbejegyzés-e. A kis nagyítóra kattintva viszont még azelőtt kiderülhet az igazság, hogy az oldalt be kellene tölteni.

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

Ezzel nyilvánvalóan csökkenni fog az oldalakra a Google-ről érkező átkattintások száma, viszont a végül átkerülő forgalom értékesebb lesz, mert a felhasználók már a keresőben meggyőződhetnek arról, hogy az oldal megfelel az igényeinek.  Ekkor nagyobb valószínűséggel böngészgetnek ott egy ideig, s nem zárják be az oldalt egy másodpercen belül. Nem utolsósorban ez valamelyest segíthet a csaló oldalak kiszűrésében, hiszen nem futnak majd bele az emberek a címkékkel és kulcsszavakkal operáló ál-oldalakba.

Az Instant Preview fényét tovább emelheti az, hogy nem kell minden egyes találatnál ismételten a nagyítóra kattintani, hanem egy klikk után végigpörgethetjük az összes kapott találat előnézetét a listából. Ezzel a funkción belül is újabb századmásodperceket spórolhatunk, ami egy-egy esetet figyelembe véve nem túl csábító, de a napi munkához vagy szórakozáshoz annyira intenzíven használja ma már sok ember a keresőt, hogy összességében ez jelentős lehet.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 19:12

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.