:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. október 27. 09:47

Tesztelhető a Windows 7 első szervizcsomagja

A Microsoft elérhetővé tette a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első javítócsomagjának kiadásra jelölt változatát, a végleges verziókat 2011 elejére ígéri a cég.

Letölthető az első születésnapját ünneplő Windows 7-hez a Service Pack, egyelőre csak kiadásra jelölt (Release Candidate) változatban, a végleges SP1-et 2011 elejére ígéri a Microsoft. Szintén letölthető a szerverváltozat, azaz a Windows Server 2008 R2 első szervizcsomagjának kiadásra jelölt verziója, a végleges együtt érkezik a Windows 7 SP1-gyel.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a legújabb asztali Windows javítócsomagjában nem lesznek új képességek, csak az eddig kiadott hibajavításokat fogja össze a Microsoft. Emellett a Windows 7-et felkészítik az együttműködésre a Windows Server 2008 R2 SP1-ben bemutatkozó távoli asztal technológiával, a RemoteFX-szel, amely lehetővé teszi, hogy a virtualizált desktop vagy távoli asztal előtt ülő felhasználók ugyanúgy tudják használni az operációs rendszer grafikus képességeit mintha az a saját gépükön futna.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Windows Server 2008 R2 SP1 az operációs rendszer virtualizációs képességeit is javítja, a Hyper-V virtualizációs köztesréteg a Dynamic Memory nevű fejlesztés révén lehetővé teszi a rendszergazdák számár az egyes virtuális gépek számára dedikált memória méretének növelését vagy akár csökkentését is. Ezzel az igényektől függően sűríthetők a virtuális gépek egy szerveren, jobb kihasználtságot eredményezve. A Microsoft szerint a Hyper-V felhasználói által leginkább kért funkciók közé tartozik a Dynamic Memory.

A Windows Server 2008 R2 és a Windows 7 fejlesztései láthatóan azt célozzák, hogy a Microsoft felzárkózzon a VMware mellé virtualizált desktop infrastruktúrák területén. A Gartner egy tavalyi előrejelzése szerint 2013-ban már 49 millió felhasználó ül majd szerveren hosztolt, virtuális desktopok előtt. Az elemzőcég úgy látja, a jelenleg üzleti célokra használt PC-k 15 százalékát migrálják hosztolt virtuális desktop környezetekre 2014-re, ami 66 millió berendezést jelent.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.