Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Tesztelhető a Windows 7 első szervizcsomagja

Bodnár Ádám, 2010. október 27. 09:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft elérhetővé tette a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első javítócsomagjának kiadásra jelölt változatát, a végleges verziókat 2011 elejére ígéri a cég.

hirdetés

Letölthető az első születésnapját ünneplő Windows 7-hez a Service Pack, egyelőre csak kiadásra jelölt (Release Candidate) változatban, a végleges SP1-et 2011 elejére ígéri a Microsoft. Szintén letölthető a szerverváltozat, azaz a Windows Server 2008 R2 első szervizcsomagjának kiadásra jelölt verziója, a végleges együtt érkezik a Windows 7 SP1-gyel.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a legújabb asztali Windows javítócsomagjában nem lesznek új képességek, csak az eddig kiadott hibajavításokat fogja össze a Microsoft. Emellett a Windows 7-et felkészítik az együttműködésre a Windows Server 2008 R2 SP1-ben bemutatkozó távoli asztal technológiával, a RemoteFX-szel, amely lehetővé teszi, hogy a virtualizált desktop vagy távoli asztal előtt ülő felhasználók ugyanúgy tudják használni az operációs rendszer grafikus képességeit mintha az a saját gépükön futna.

A Windows Server 2008 R2 SP1 az operációs rendszer virtualizációs képességeit is javítja, a Hyper-V virtualizációs köztesréteg a Dynamic Memory nevű fejlesztés révén lehetővé teszi a rendszergazdák számár az egyes virtuális gépek számára dedikált memória méretének növelését vagy akár csökkentését is. Ezzel az igényektől függően sűríthetők a virtuális gépek egy szerveren, jobb kihasználtságot eredményezve. A Microsoft szerint a Hyper-V felhasználói által leginkább kért funkciók közé tartozik a Dynamic Memory.

A Windows Server 2008 R2 és a Windows 7 fejlesztései láthatóan azt célozzák, hogy a Microsoft felzárkózzon a VMware mellé virtualizált desktop infrastruktúrák területén. A Gartner egy tavalyi előrejelzése szerint 2013-ban már 49 millió felhasználó ül majd szerveren hosztolt, virtuális desktopok előtt. Az elemzőcég úgy látja, a jelenleg üzleti célokra használt PC-k 15 százalékát migrálják hosztolt virtuális desktop környezetekre 2014-re, ami 66 millió berendezést jelent.

 

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.