Szerző: Koi Tamás

2010. október 20. 17:32

Kétszázmilliós büntetés a Magyar Telekomnak

Az idei év egyik legnagyobb versenyfelügyeleti bírságát szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a mai tárgyalást követően a Magyar Telekomra: a cégnek 200 millió forintot kell fizetnie, amiért tavaly egy SMS-játékban tisztességtelenül járt el.

HIRDETÉS

A távközlési szolgáltató nem hivatalos információk szerint a tavaly október elejétől november elejéig tartó "90 Golf, 90 nyertes" nevű SMS-kvízjátéka kapcsán kapta a rekordösszegű büntetést a GVH-tól. A Pénzcentrum úgy értesült, hogy a hatóság szerint a vállalat nem megfelelően tájékoztatta a résztvevőket a játék természetéről és a valós nyerési esélyekről, emellett kifejezetten buzdította is előfizetőit arra, hogy minél több SMS beküldésével vegyenek részt a játékban.

A GVH sajtószóvivője a HWSW megkeresésére megerősítette, hogy a hivatal a ma lezajlott tárgyalást követően kétszázmilliós büntetést szabott ki a cégre, további részleteket holnap reggelre ígért. A versenyhivatal idén nem először szabott ki jelentős bírságot a Magyar Telekomra, a céget januárban egy még 2008-ban futó feltöltőkártyás hirdetés miatt marasztalták el, akkor a most megállapított összeg tizedét kellett fizetnie a társaságnak.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Megtévesztő SMS-promóció miatt idén már egy másik mobilszolgáltató, a Vodafone is kapott büntetést. A cég egy a "90 Golf, 90 nyertes" promócióhoz hasonló felépítésű kvízjátékot indított korábban, ahol a résztvevők azt hihették, hogy elég egy SMS-t elküldeniük ahhoz, hogy esélyük legyen a nyeremények megszerzésére. A GVH eljárásában negyvenmillió forint bírság kifizetésére kötelezte akkor a vállalatot.

A versenyhivatal emellett egy további, hatvanmillió forintos büntetést is kiszabott idén a Vodafone-ra, ezt azonban nem SMS-játék, hanem egy tavalyi mobilnetes reklámkampány miatt kapta az operátor.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 10:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.