Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Kétszázmilliós büntetés a Magyar Telekomnak

Koi Tamás, 2010. október 20. 17:32
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az idei év egyik legnagyobb versenyfelügyeleti bírságát szabta ki a Gazdasági Versenyhivatal a mai tárgyalást követően a Magyar Telekomra: a cégnek 200 millió forintot kell fizetnie, amiért tavaly egy SMS-játékban tisztességtelenül járt el.

A távközlési szolgáltató nem hivatalos információk szerint a tavaly október elejétől november elejéig tartó "90 Golf, 90 nyertes" nevű SMS-kvízjátéka kapcsán kapta a rekordösszegű büntetést a GVH-tól. A Pénzcentrum úgy értesült, hogy a hatóság szerint a vállalat nem megfelelően tájékoztatta a résztvevőket a játék természetéről és a valós nyerési esélyekről, emellett kifejezetten buzdította is előfizetőit arra, hogy minél több SMS beküldésével vegyenek részt a játékban.

A GVH sajtószóvivője a HWSW megkeresésére megerősítette, hogy a hivatal a ma lezajlott tárgyalást követően kétszázmilliós büntetést szabott ki a cégre, további részleteket holnap reggelre ígért. A versenyhivatal idén nem először szabott ki jelentős bírságot a Magyar Telekomra, a céget januárban egy még 2008-ban futó feltöltőkártyás hirdetés miatt marasztalták el, akkor a most megállapított összeg tizedét kellett fizetnie a társaságnak.

Megtévesztő SMS-promóció miatt idén már egy másik mobilszolgáltató, a Vodafone is kapott büntetést. A cég egy a "90 Golf, 90 nyertes" promócióhoz hasonló felépítésű kvízjátékot indított korábban, ahol a résztvevők azt hihették, hogy elég egy SMS-t elküldeniük ahhoz, hogy esélyük legyen a nyeremények megszerzésére. A GVH eljárásában negyvenmillió forint bírság kifizetésére kötelezte akkor a vállalatot.

A versenyhivatal emellett egy további, hatvanmillió forintos büntetést is kiszabott idén a Vodafone-ra, ezt azonban nem SMS-játék, hanem egy tavalyi mobilnetes reklámkampány miatt kapta az operátor.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.