Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 19. 16:35

A VMware bejelentette, hogy a SuSE a cég hivatalos európai disztribútorává vált

A vezető európai Linux disztribúciót gyártó cég immár hivatalosan is a VMware disztribútorává vált. A SuSE Linux vásárlással ezentúl együtt fog járni a VMware 90 napos ingyenes helyi installálási támogatása is. A cég mind a VMware 2.0 for Linux-ot, mind pedig a VMware 2.0 for Windows NT and Windows 2000-t fogja értékesíteni és támogatni.

A VMware olyan szoftvereket gyárt, amelynek segítségével PC-n egyszerre futtathatunk több operációs rendszert (újrabootolás ill. újraparticionálás nélkül) az ún. VMware Virtual Platform technológia segítségével. A programmal kliens operációs rendszerként telepíthetünk/futtathatunk MS-DOS-t, Windows 95/98-at, NT-t/Windows 2000-et és Linux-ot, ami a 'kőkemény' felhasználók számára igencsak megkönnyítheti az életet. Ha már van több operációs rendszer a PC-n valamilyen multi-boot programot használva, akkor azt újrakonfigurálás nélkül használhatjuk. A jelenlegi VMware szoftverek csak egy processzoros, Intel (kompatibilis) architektúrában működnek. Jelenleg 400.000-en használják a cég szoftvereit, 50-50%-ban oszlik meg a Linux ill. Windows NT4/2000 verziójú szoftver.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról