Szerző: Koi Tamás

2010. október 14. 15:09

Olcsó érintőkijelzős mobil érkezik a Nokiától

Tovább bővíti kínálatát az okostelefonok alsó szegmensében a Nokia. A hamarosan érkező C5-03 a gyártó szerint mindent tud, amit a nagyok, és könnyen használható.

Az érintőkijelzős C5-03 valamivel olcsóbb, és egyszerűbb felépítésű lesz a szétcsúsztatható, QWERTY-billentyűzettel ellátott C6-nál, melyet idén áprilisban leplezett le a finn mobilgyártó. A modellszámozás érdekessége, hogy a Nokiánál szintén idén debütált a C5-ös modell, amely egy hagyományos, nyomógombos készülék - a most bemutatott C5-03 nem egyszerűen ennek a mobilnak az érintőkijelzős változata.

A most bejelentett C5-03 a C6-hoz hasonlóan 3,2 hüvelykes érintőkijelzővel rendelkezik majd, emellett az alapfelszereltség része lesz a WLAN és a Bluetooth kommunikációs modul, valamint a HSxPA-modem. A mobil hasonló méretekkel rendelkezik majd, mint a C6, a 105x51 milliméteres készülékház mindössze 13 milliméter vastag, a készülék tömege ezzel együtt nem éri majd el a 100 grammot.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A mobilba aGPS helymeghatározó rendszert is épít a Nokia, mely a digitális iránytűvel és az Ovi Térképek alkalmazással hasznos lehet a gyalogos, vagy akár autós tájékozódáshoz, navigációhoz. A Symbian^1 (vagyis S60 9.3, ötödik generációs, érintőkijelzőre optimalizált kezelőfelülettel) érkező C5-03 emellett egy 5 megapixeles érzékelővel ellátott fényképezőmodult is kap majd. A képek mentésére alapesetben mindössze 40 megabájtnyi beépített háttértár áll rendelkezésre, de a kapacitás egészen 16 gigabájtig bővíthető microSD-kártyákkal (egyelőre nem tudni, hogy az alapcsomagnak része lesz-e bármilyen memóriakártya).

A Nokia C5-03 négyféle színben kerül majd a boltokba, a gyártó ígérete szerint még valamikor az év vége előtt. A mobil 170 eurós ajánlott nettó áron lesz elérhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról