Szerző: Koi Tamás

2010. október 5. 15:07

Egyesült a brit Orange és a T-Mobile hálózata

Mától több millió brit mobilozó számára oldódhatnak meg egycsapásra a mobiltelefonos térerő-problémák, Nagy-Britannia két mobilszolgáltatója ugyanis az összeolvadási folyamat részeként megnyitotta hálózatát egymás ügyfelei számára.

A brit T-Mobile és az Orange közel 28 millió előfizetője számára október 5-től érhető el az az ingyenes belföldi roamingszolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy a két szolgáltató hálózatában üzemelő mobilkészülékek mindkét operátor bázisállomásaira rá tudjanak kapcsolódni. Tekintve, hogy Angliában a mobiltelefonos térerővel kapcsolatos problémák, hiányosságok jóval komolyabb mértében jelentkeznek, mint számos európai országban, ezért a két cég előfizetői számára valóságos megváltás lehet a hálózategyesítés.

Az ügyfelek telefonjai egyelőre nem állnak át automatikusan a másik szolgáltató hálózatának használatára, az előfizetőnek előbb regisztrálnia kell szolgáltatójánál, hogy igénybe vehesse az ingyenes roamingot, majd a telefonját is át kell paramétereznie ahhoz, hogy élesedjen a szolgáltatás. Az Everything, Everywhere, vagyis szabad fordításban Mindent, Mindenhol néven összeolvadó szolgáltatók korábbi ígérete szerint jövőre mindez teljesen automatizált módon fog működni, vagyis a mobilok úgy váltanak majd a bázisállomások közt, hogy semmilyen módon nem különböztetik meg a hálózatokat.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A mostani hálózategyesítési folyamat egyelőre a 2G-s kommunikációs csatornákat érinti, vagyis a csak beszédhívás, valamint SMS-küldés/fogadás esetén működik az ingyenes belföldi roaming, a 3G-s hálózatok egyesítése (amiben Nagy-Britannia legkisebb szolgáltatója, a 3 UK is érdekelt) későbbi időpontban várható. A két cég az új generációs, LTE-alapú hálózatok kiépítését már egyesült erővel tervezi.

A France Telelecom tulajdonában álló Orange UK, és a Deutsche Telekomhoz tartozó T-Mobile UK egyesülésének szándékát egy évvel ezelőtt jelentették be a felek. A Deutsche Telekom brit leányának sorsa akkor már jó ideje kérdéses volt, a német távközlési szolgáltató bennfentesek szerint már a nyár elején tárgyalásokba kezdett a T-Mobile UK esetleges eladásáról. Az Egyesült Királyságban a fúziót követően négyre csökkent a mobilszolgáltatók száma, a Deutsche Telekom és a France Telecom vegyesvállalata lett a piacvezető 37 százalékos részesedéssel, közel 28 millió ügyféllel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról