Szerző: Bizó Dániel

2010. október 1. 12:43

Elhagyja a Datanet nevet a GTS

Mától GTS Hungary néven működik tovább a GTS-Datanet. A névváltás a regionális arculat egységesítését és erősítését szolgálja, egyúttal nyomatékosítja a fókusz eltolódását a céges informatikai szolgáltatások irányába.

HIRDETÉS

A magyar mellett Cseh, szlovák, lengyel és román leányvállalatokkal rendelkező GTS Central Europe az egységesített szolgáltatási portfólió kialakítását követően az egységes arculat kidolgozásához fogott hozzá a mostani névváltással. A cég szándéka szerint ezzel jobban tudja kommunikálni szándékát, hogy ezekben a kelet-európai országokban bárhol képes nyújtani ugyanazon üzleti informatikai és távközlési szolgáltatásait.

Az elmúlt évek során a GTS profiltisztítást hajtott végre , aminek célja az volt, hogy összehangolja és egységesítse azok szolgáltatási portfólióját, kiemelve a minden országban jelen levő területeket. Az így kialakított tevékenységi magon kívül eső területektől a cégcsoport vagy igyekezett megszabadulni, vagy kérő hiányában gyakorlatilag lélegeztetőgépre tette azokat. A magyar GTS tavaly májusban megszabadult VSAT műholdas adatszolgáltatástól, valamint kész eladni a lakossági DSL internetszolgáltatását is, erre azonban egyelőre nem érkezett megfelelő vevő, amit leginkább a szegmensben elérhető rendkívül vékony profitráta magyaráz.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Ezzel párhuzamosan megindultak a fejlesztések a vállalati szolgáltatási portfólió regionális megerősítésére is, így például regionális Carrier Ethernet hálózatot alakított ki, amely optikai kapcsolaton keresztül Layer 2-es szolgáltatások kínál, így az ügyfelek natív Ethernet kapcsolatot alakíthatnak ki nagy távolságokra is, a cég DWDM rendszerű gerincére alapozva. A vállalat egyúttal megkezdte jelenléte erősítését a hosztingszolgáltatásokban is, ennek részeként pedig felvásárolta a hazai piac egyik legrégebbi, piaci pletykák szerint finanszírozási problémákkal küszködő szereplőjét, az Interware-t. A cég hazai gerinchálózatának összesített hosszúsága 2200 kilométer, kapacitása pedig 80x10 Gbps.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 11:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.