Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 24. 15:05

Csak jövőre jelenik meg a Lenovo hibrid tabletje

A januári Consumer Electronics Show-n mutatkozott be a Lenovo IdeaPad U1 hibrid notebook-tablet, amelynek június 1-én kellett volna az üzletekbe kerülnie. Most már biztos, hogy 2011 előtt nem várható és akkor is csak Kínában lesz kapható.

2011-ben kerülhet legkorábban piaca a Lenovo hibrid tabletje, az ideaPad U1, amelyet már a januári Consumer Electronics Show-n mutatott be a cég, akkor még június 1-re ígérte a bolti rajtot a vállalat. Most úgy tűnik, elsőként csak Kínában lesz kapható a készülék, amerikai vagy európai forgalmazásról már szó sincs.

Az U1 egy olyan, Intel Core processzoros, Windows 7-et futtató, érintőképernyős notebook, amelynek 11,6 hüvelykes kijelzője leválasztható, és ekkor tabletként működik. Az 1,7 kilogramm tömegű gépből alig több mint 700 grammot nyom a leválasztható tablet, amelyet 1 GHz-es Snapdragon ARM processzor működtet és 512 megabájt memória mellett 16 gigabájt flash háttértárat tartalmaz. A gép fogyasztói árát 1000 dollárra lőtte be a Lenovo.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Las Vegasban tartott premier alkalmával a cég azzal büszkélkedett, hogy sikerült megoldania a két mód közti gyors váltást, az U1 a hibrid kapcsolón keresztül összeszinkronizálja a két, windowsos PC-n és a tableten látható desktopok állapotát. A bináris kompatibilitás hiányában ez kétségtelenül nem jelentheti azt, hogy a rezidens szoftverek mozognak, ugyanakkor egy webre és médiafogyasztásra kihegyezett gép esetében megoldható, hogy a tartalmakat ugyanabban az állapotban megkapjuk. A Lenovo azt ígéri, hogy a böngészést nem fogja megzavarni a lecsatlakoztatás

Az eredeti tervek szerint a leválasztható tablet a Lenovo saját fejlesztésű, Skylight felhasználói felületét futtatta volna egy Linux-alapú operációs rendszer felett, a HWSW értesülései szerint azonban ezt a megoldást végül elvetette a cég és Androidot használ - úgy tudjuk, részben ez a fordulat a késés oka is. A cég egy androidos tablettel is készül, a LePad néven emlegetett modell gyakorlatilag megegyezik az U1 leválasztható részével, csak a kijelzője kisebb, 10 hüvelykes. A LePad (kezdetben) szintén csak Kínában lesz kapható.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.