Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 7. 11:30

Boltokba került a magyar Office 2010

Boltokba került itthon a magyar nyelvű Microsoft Office 2010, amelyet három különféle változatban lehet megvásárolni.

A mennyiségi licencvásárló vállalatok már egy ideje elérhették a lokalizált verziót, de a fogyasztók csak mostantól vehetik le az üzletek polcairól a Microsoft irodai szoftvercsomagjának új verzióját, amely az Egyesült Államokban és néhány országban már júniusban megjelent.

Kiskereskedelmi forgalomban háromféle verzió érhető el az új Office-ból, az Otthoni és Diák (Home and Student), az Otthoni és Kisvállalati (Home and Business), illetve a Professional. Mindhárom változat tartalmazza a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot és a OneNote-ot, az Otthoni és kisvállalati csomagban már az Outlook is benne foglaltatik, a Professionalba ezeken felül az Access és a Publisher is bekerül. Az Otthoni és Diák verzió három gépre is jogtisztán feltelepíthető, vagyis egy háztartás több PC-jére is felkerülhet az Office 2010. A dobozos Otthoni és Diák verzió bolti ára 40 ezer forint alatt marad, az Otthoni és Kisvállalati változat már majdnem 100 ezer forintba kerül, a Professionalért pedig 195 ezer forintot kell fizetni.

A fentiek mellett még két változat lesz elérhető az Office 2010-ből, a Standard és a Professional Plus, azonban ezek nem kerülnek kiskereskedelmi forgalomba, csak vállalatok juthatnak hozzájuk mennyiségi licenckonstrukcióban. Az Office 2010 Standard a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, a OneNote-ot az Outlookot és a Publishert tartalmazza, a Professional Plusban ezeken felül megtalálható az Access, az InfoPath, a Communicator, illetve a SharePoint Workspace is.

A dobozos szoftverekkel egy időben a boltokban megjelennek az Office 2010-zel előre telepített PC-k is. Ha valaki ilyen géppel rendelkezik, az vásárolhat kizárólag licenckártyát tartalmazó csomagot is, amely nem tartalmaz DVD-t, hanem csak egy termékkulcsot, amelynek beírásával a PC-re előre telepített Office aktiválható.Telepítő média helyett csak termékkulcsot tartalmazó változatban az Otthoni és Diák verzió 30 ezer forint körüli áron kapható, az Otthoni és Kisvállalati csomag ára 66 ezer forint, a Professionalé pedig 138 ezer forint a szoftvernet.hu webáruház adatai szerint.

Szeptember 15-ig az Office 2007 vásárlói még ingyen frissíthetnek Office 2010-re. A 2010. június 15. és 2010. szeptember 15. között megvásárolt Office 2007 tulajdonosai részére a számla és a vonalkód másolatának beküldése és egy nyomtatvány kitöltése ellenében a Microsoft e-mailben küldi el a megfelelő Office 2010 változat letöltésére mutató linket és a termékkulcsot. Az ingyenes frissítés október 15-ig igényelhető, vagyis legkésőbb eddig kell elküldeni a számla és a vonalkód másolatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról