Szerző: mz

2000. augusztus 17. 23:23

Mi lesz a Novell sorsa?

Bár a Novell meglehetősen rossz pénzügyi eredményekről számolhatott be a napokban, a cég vezetője, Eric Schmidt határozottan visszautasította azokat a híreszteléseket, miszerint a céget több kisebb vállalatra osztanák fel, vagy egyben megvásárolná azt az IBM.
Schmidt szerint a cégnek megvannak a tervei a mostani helyzetéből való kilábalásra - csak éppen még nem elég kidolgozottak ahhoz, hogy beszélhessen róluk.
A cég jelenleg elégedetlen a szoftvereladások helyzetével, illetve további nehezséget jelentett, hogy a harmadik negyedévben átalakította kínálatát, a termékeladásról a szolgáltatásokra helyezve a hangsúlyt.
Jó hír, hogy a Novell nagyméretű eDirectory telepítésekre készül, többek közt a Toyota North America megrendelésére, illetve egy e-kormányzati tervezet részeként Írországban. Összesen mintegy 100 hasonló projekt van kilátásban.
Elemzők szerint a Novell jó úton halad. Mostani problémái annak tudhatók be, hogy a NetWare világából átlépni az Internet világába, és végrehajtani az ezzel járó cégátalakítást - időt igényel. Így remélhetőleg a nagy hálózatos cég fejlesztéseivel, hatalmas tudásával együtt nem vész el, csak átalakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról