Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Minden felhasználónál megújult a Hotmail

Koi Tamás, 2010. augusztus 06. 09:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mostantól a Hotmail mintegy 350 millió felhasználója számára elérhető a webes levelezőrendszer megújult változata.

hirdetés

A Microsoft a héten hivatalosan is megerősítette, hogy befejeződött a megújult Hotmail webes levelezőszolgáltatás ráncfelvarrása. A cég jelentős előrelépésként aposztrofálja a dizájnváltást és a funkcióbővítést, egyben igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy a felhasználók értesüljenek a változásokról. Redmond már májusban, rögtön az átalakítás bejelentése után költséges kampányt indított a szolgáltatás népszerűsítésére.

Az új Hotmail felületet végül június közepén, fokozatosan kezdték élesíteni a felhasználóknál, a folyamat azonban eleinte rendkívül lassan haladt, a Microsoft pedig kénytelen volt elismerni, hogy a bevezetési fázis tovább tart a tervezettnél. A cégnek mostanra sikerült minden felhasználónál átállítani a felhasználói felületet, a fejlesztők most a visszajelzések alapján igyekeznek finomhangolni a rendszert.

Az új Hotmail felületet és a funkciók egy részét szemmel láthatóan a Google rendkívül népszerű webes levelezőszolgáltatása, a Gmail ihlette. Így többek közt megjelentek a "threadek", azaz beszélgetésfonalak, a Hotmail, hogy nem erőlteti rá ezt a rendszert mindenkire, a funkció opcionálisan kikapcsolható. A Gmail másik erőssége, hogy a levelezésen belül a Google keresőjével kutathatnak a felhasználók a szövegekben, ami ezen túl a Hotmail-felhasználóknak is megadatik, a Bingre épülő keresőmező képében.

A rendszer a beágyazott tartalmakat is jobban kezeli, így az új Hotmailben Flickr-albumok, Hulu-filmek, YouTube-videók és egyéb tartalmak is ablakon belül fogyaszthatóak, de ha valaki levélben csatolva küld egy tucatnyi képet, azok is egy ízléses albumban jelennek meg. A megoldás nem meglepő módon Silverlight technológiára épül. Újdonságnak számítanak emellett az egykattintásos filterek, valamint a kéretlen, vagy irreleváns levelektől megszabadító Sweep funkció.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.