Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 17. 14:24

A Hewlett-Packard negyedéves eredményei jobbak voltak a vártnál - a cég bejelentette, hogy 2-1-es részvénydarabolást hajt végre

A negyedéves részvényenkénti profit 97 cent volt, ez 37%-kal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban és 12 centtel a Wall Street várakozásai felett. A cég negyedéves forgalma 11,8 milliárd $ volt, szemben az egy évvel ezelőtti 10,3 milliárd $-ral - ez a növekedés az elemzők várakozásainak megfelelő mértékű volt. A HP bejelentette, hogy 2-1 arányú részvénydarabolást hajtanak végre a közeljövőben.

Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatóasszonya szerint a Unix-os piac alsó részén a cég újra lehagyta a Sun Microsystems-t a növekedési ütemet tekintve (egymás után a második negyedévben sikerült ezt elérnie a HP-nek). Az otthoni PC bevételeket tekintve a cég 62%-os növekedést produkált (dacára a viszonylag lapos USA kiskereskedelmi piacnak), míg a notebook bevételek 93%-kal nőttek. A Hewlett-Packard nyomtató és imaging (pl. scanner) üzletágának forgalma pedig 15%-kal nőtt. Földrajzi szempontból az USA-n kívüli piacok közül főleg Dél-Korea szerepelt jól: dollárban kifejezve a forgalom növekedés 103% volt.

A cég az eredményeket az amerikai tőzsdék zárása után jelentette be: szerdai nap folyamán a HW részvényei 10$-ral 121$-ra emelkedtek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról