Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 17. 12:37

Mélyrepülésben a Novell: 83%-al csökkent a negyedéves profit

A Novell július 31-én végződött pénzügyi negyedévének adatai szerint a társaság nettó profitja az 1999 hasonló időszakában elért 49,3 millió dollárról 83%-al 8,57 millió dollárra zuhant. Ha nem vennénk figyelembe a társaság 31 millió dolláros nem működésből származó profitját, a vállalat 18,9 millió dollár veszteséget lett volna kénytelen elkönyvelni. A forgalom 270 millió dollárra csökkent a tavalyi hasonló időszakban elért 326,8 millió dollárról (ez 17%-os csökkenést jelent). A cég eredményei mindazonáltal meghaladták az elemzők várakozásait.

A Novell elnök-vezérigazgatója elmondta: "Bár teljesíteni tudtuk a negyedéves bevételi terveinket, mégis csalódottak vagyunk. Egyrészt megdöbbentően gengén alakult a globális szoftverpiac, és az európai eladási mutatóink is a várakozások alatt maradtak."..."A következő negyedév során nagyobb gondot fordítunk a költségeink megtervezésére, és a bevételekkel való összehangolásra." -zárta le nyilatkozatát Eric Schmidt.

A Novell igazgatótanácsa rábólintott arra az üzletre, melynek során a cég 500 millió dollár értékű saját részvényt vásárol vissza nyíltpiaci műveletek során. A Novell részvényei a tegnapi tőzsdenapot 11 dolláron zárták.

a címlapról