Szerző: Bizó Dániel

2010. július 14. 16:07

A GFI kezében a Sunbelt

Felvásárolja a VIPRE vírusirtót fejlesztő Sunbeltet a biztonsági szoftverekkel foglalkozó GFI Software, az akvizícióval egy átfogóbb KKV-biztonsági megoldásokat szállító vállalat jön létre. A tranzakció pénzügyi részletei nem ismertek.

Az elsősorban webes és levelezési, valamint hálózati biztonsági termékekkel foglalkozó GFI Software kínálatába kézenfekvő módon illeszkedik a Sunbelt, amely vírusirtó termékekkel foglalkozik. A többnyire VIPRE néven ismert Sunbelt-termékek megszerzésével a GFI átfogóbb IT-biztonsági megoldást tud kínálni ügyfeleinek, így például a spamszűrést ki tudja egészíteni víruskereséssel is, valamint a PC-kre telepített tűzfalakkal. A VIPRE akár Exchange szerveroldali szűrést is képes végezni. A VIPRE öt év fejlesztést követően 2008-ban jelent meg a piacon, így viszonylag friss szereplőnek számít.

A mintegy 200 főt foglalkoztató Sunbelt részéről az eladást az indokolja, hogy így termékei sikeresebbé válhatnak a GFI tőkéje és menedzsmentje segítségével, mivel új piacokra léphet be, ezért a cég elnök-vezérigazgatója, Alex Eckelberry szerint a részvényesek és alkalmazottak érdekeit egyaránt szolgálja az eladás. A cégek közlése szerint a Sunbelt önállóan is növekvő, pénzt termelő üzleti vállalkozás volt, így megszerzése nem jelent túlságosan nagy kockázatot a GFI számára sem.

A jövőbeni közös fejlesztési tervekről, konvergenciáról ezen a ponton még nem esett szó, a GFI annyit közölt, hogy a kombinált cég a végfelhasználók és kis irodák piacán is erősebb megjelenést akar elérni. Jelenleg megindult a termékintegrációs lehetőségek feltérképezése, aminek eredményeit később látjuk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról