Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Frissítette vSphere platformját a VMware

Bizó Dániel, 2010. július 14. 14:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A VMware kiadta a vSphere virtualizációs platformjának 4.1-es verzióját, amely elsősorban a virtuális gépek sűrűségének és számának növelését teszi lehetővé. Ezzel egyidőben a VMware megfelezte a KKV-nak szánt csomag árát.

hirdetés

Az ESX hpyervisorra épülő vSphere virtualizációs eszközkészlet új kiadása a 4.0 generációs inkrementális továbbfejlesztése, amely elsősorban a legnagyobb telepítések növekvő skálázódási és menedzsment igényeit igyekszik kielégíteni, miközben csökkentett csomagokkal és kedvező árazással próbálja elérni a piac alsó részeit.

A vSphere 4.1 hypervisora, amely a működés szempontjából elengedhetetlen vCompute modul része, egy fejlettebb memóriatömörítő algoritmussal növelheti a VM-ek sűrűségét, vagy a nagyobb allokálható effektív memóriaméret révén az alkalmazások teljesítményét. A cég szerint a gazdagép nagy memóriaterheltsége esetén a nyereség akár a 30 százalékot is elérheti, mivel a fizikai memória kapacitásáért folytatott versenyhelyzet enyhébb. Az új hypervisor mellett az erőforrásokat kezelő DRS (Distributed Resource Scheduler) képes a VM-ekhez úgynevezett gazdaaffinitást rendelni, ami azt jelenti, hogy meghatározható azoknak a szervereknek a köre, amelyekre mozoghat a VM az automatikusan végrehajtott politikák értelmében.

A VMware fejlesztett a vMotion sebességén is, amely a cég szerint akár többszörösére gyorsíthatja a virtuális gépek élő migrációját, így csökkenn a mozgatással okozott teljesítményveszteség, és gyorsabban képes a virtuális infrastruktúrát optimalizálni a vSphere. Az új hálózati- és tárolómenedzsment opciókkal immár szolgáltatásminőségi garanciákat lehet vállalni azok sebességére, mivel az adminisztrátorok priorizálhatják az egyes virtuális gépeket.,amelynek megfelelően kezeli a vSphere a közös erőforrásokat. A nagyobb telepítések támogatására egy vCenter szerver immár 10 ezer egyidejű VM-et képes kezelni legfeljebb 1000 gazdagépen. Az új kiadás természetesen új hardvertámogatásokat is jelent, amivel az elmúlt hónapokban piacra került új szervereket követi a VMware.

A VMware a nagy adatközponti telepítések kiszolgálása mellett igyekszik a kisebb vállalatokat is meggyőzni arról, hogy használják a vSphere platformot. Ennek érdekében a vállalat a KKV-knak és kisebb telepítésekre szánt Essentials Plus és Standard változatokba is belerakta a vMotiont, amivel kevés fizikai szerverből álló, magas rendelkezésre állású infrastruktúrát lehet kiépíteni, amit a hibatűrő High Availability VM opció is támogat. A cég indoklása szerint a vMotion használata gyakorlatilag teljesen általánossá válik, és az ügyfelek 70 százaléka alkalmazza. Ezzel együtt az Essentials csomag ára 500 dollár alá került, amiért 6 processzorlicencet kapunk (3 kétutas gépre), igaz, ez nélkülözi a magas rendelkezésre állást, élő mozgatást és adatvisszaállítást támogató modulokat.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.