Szerző: Dojcsák Dániel

2010. június 30. 16:01

Bérelhető térképek a Nav N Go iGO-hoz

Gyakran előfordul, hogy az egyre alacsonyabb áron elérhető PNA készülékhez a térképek drágábbak, mint maga az eszköz, ezért a felhasználók inkább lemondanak a külföldi nyaralás alatt a navigációról, mert nem akarják pár nap miatt kifizetni a térképlicenc teljes díját. A Nav N Go végre feloldotta ezt a problémát.

A Nav N Go jól időzítve, a nyaralási szezon kezdetén indította el legújabb konstrukcióját, melynek keretein belül az iGO-felhasználóknak lehetősége van a teljes térképlvásárlás helyett rövidebb időre szóló használati jogosultságot szerezni 1-1 térképhez. A bérlés folyamata szinte teljesen megegyezik a vásárláséval, azzal a különbséggel, hogy az így letöltött térképek licence egy hónap után lejár.

A megoldás tökéletes a legtöbb felhasználónak, akik az év nagy részében saját országukban, maximum a környező vidékeken utazgatnak, de évente 1-2 alkalommal messzebb merészkednek. A térképbérlés ára a térkép árának 30 százaléka, ami ugyan nem arányos, de megéri azoknak, akik egy éven belül legfeljebb 3 hónapig tartanak igényt egy olyan ország vagy régió térképeire, amelynek licencével nem rendelkeznek. Természetesen a bérlés során minden esetben a legújabb, legfrissebb térképek tölthetőek le.

Nem kell újat tanulni

A letöltés a megszokott módon a Naviextras.com oldalon keresztül történik, ahol egyaránt elérhetőek az iGO alá készült Tele Atlas, Navteq és Top-Map térképek is. A kínálat szinte teljes része elérhető normál vásárlásos és bérlés konstrukcióban is, ami jelenleg azt jelenti, hogy az iGO-val a világ 80 országába lehet bátran elindulni.

Vásárlás helyett bérléssel a teljes Európa csomag 21 ezer forint helyett 8600 forintba kerül, egy Franciaország-Monaco térkép pedig 14 ezer helyett mindössze 3500 forintba. Mivel az esetek nagy részében a nyaralás célországába tényleg nem megyünk túl gyakran, ezért jónak tűnik az ajánlat, hiszen ha minden évben ugyanaz a célpont, még akkor is megéri háromszor bérelni, mint egyszer vásárolni és utána szenvedni a megváltozott útvonalakkal, új forgalmi helyzetekkel.

Nehogy felülírd a meglévő térképeket!

Egy óriási hibát viszont elkövetett a Nav N Go, ugyanis ha a felhasználó olyan térképszettet bérel, ami már részben vagy egészben megvan az eszközén, akkor felülírhatja azt. Ugyan a weboldal apró betűs részben felhívja a figyelmet arra, hogy ne írjuk felül a meglévő térképeinket a béreltekkel, de ha valakinek a például egy Kelet-Európa vásárolt térképe van és bérel egy teljes Európa szettet, akkor ez akaratlanul is megtörténhet. Hiába a felhívás, ez a lehetőség szinte biztosan sok vásárlói panaszhoz vezet majd.

Pedig a Naviextras kínálata egyre csábítóbb, mostanra 100 márka 1200 modelljéhez tölthetünk le a webes felületen keresztül új térképeket, frissítéseket vagy extrákat. Ebbe természetesen beleértendő a különálló SD-s PDA (Windows Mobile) változat vagy akár az Android verzió is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról