Szerző: Koi Tamás

2010. június 23. 13:28

Kivonja papírjait a New York-i tőzsdéről a Magyar Telekom

Az igazgatóság mai döntése alapján még idén kivonja papírjait a New York-i tőzsdérőla Magyar Telekom Nyrt.

A német tulajdonú telekommunikációs multi az amerikai tőzsdei jelenlétének megszüntetésétől elsősorban a pénzügyi jelentések struktúrájának egyszerűsítését és az adminisztrációs költségek csökkentését várja. A Magyar Telekom ugyanakkor továbbra is kiszolgálja amerikai befektetőit, és kiemelten fontosnak tartja, hogy megfeleljen a legszigorúbb felelős társaságirányítási ajánlásoknak, illetve transzparens pénzügyi jelentéseket hozzon nyilvánosságra - áll a társaság sajtóközleményében.

Az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) benyújtandó deregisztrációs kérelem értelmében legkésőbb 2010 év végéig megszűnhet a Magyar Telekom papírok jegyzése a New York-i tőzsdén. A deregisztrációs kérelem elfogadása, vagyis a papírok kivezetése után megszűnnek a vonatkozó amerikai törvények és jogszabályok által előírt jelentési kötelezettségei a Magyar Telekomnak.

"A Magyar Telekom mai döntésével igazodik a nemzetközi kereskedési gyakorlathoz, és csökkenti tőkepiaci jelenlétének összetettségét. A nemzetközi befektetők túlnyomó többsége már jelenleg is a Budapesti Értéktőzsdén kereskedik a Magyar Telekom részvényekkel" - mondta el a döntéssel kapcsolatban Thilo Kusch, gazdasági vezérigazgató-helyettes.

A vállalat továbbra is fenntartja papírjainak jegyzését a Budapesti Értéktőzsdén, és változatlanul készít angol nyelvű fordításokat az éves jelentésekről, pénzügyi beszámolókról és befektetői közleményekről, amelyek továbbra is a Magyar Telekom honlapján lesznek elérhetők.A cég részvényeit jelenleg 648 forinton jegyzik a Budapesti Értéktőzsdén - ez hat forinttal magasabb a mai nyitó árfolyamnál.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról