Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 21. 15:56:00

Átadták a Microsoft új oktatóközpontját

A Graphisoftot alapító Bojár Gábor által létrehozott Aquincumi Technológiai Intézettel együttműködve készült el a Microsoft új oktatóközpontja, ahol a cég kiemelt partnereit, ügyfeleit képzik majd.

Hétvégén az Aquincumi Technológiai Intézet (AIT) hivatalos megnyitójának keretében felavatták a Microsoft új oktatási központját is. Az AIT-vel közösen indított kezdeményezés eredményeként megvalósult Center of Excellence-ben a legrangosabb észak-amerikai egyetemekről érkező diákok, valamint a Microsoft Magyarország kiemelt partnerei és ügyfelei részesülnek majd világszínvonalú képzésekben. A legújabb technológiákat (Azure, Silverlight, Visual Studio) részletesen bemutató angol nyelvű előadásokat a Microsoft Magyarország akkreditált oktatói tartják.

Az AIT az együttműködés keretében egy több mint 100 négyzetméteres helyiséget biztosított a Graphisoft Park H épületében, ahol a Microsoft egy 16 munkahelyes oktatóközpontot alakított ki, ahol a hallgatók számára teszthozzáférést biztosítanak a Microsoft cliud-platformjának komponenseihez (Windows Azure, Microsoft SQL Azure, Windows Azure platform AppFabric), ezen kívül a fejlesztői képzésben résztvevők ideiglenes felhasználói licenceket kapnak a Visual Studio 2010 Ultimate Application Lifecycle Management szoftverhez is.

Az AIT és az Microsoft a következő két évben megosztva használja majd azt az oktatási központot az AIT kurzusokra Észak-Amerikából érkező hallgatók képzésére, illetve a Microsoft Magyarország kiemelt partnereinek és ügyfeleinek továbbképzésére. Az AIT Tudományos Tanácsadó Testületének tagjai és vendégelőadói között a hazai tudományos élet vezető személyiségei mellett találjuk az Excel atyját, a magyar származású Charles Simonyit is.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról