Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Non-profit szervezeteken segít az IBM programozóversenye

Bodnár Ádám, 2010. június 10. 13:25
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

2010-ben nem csak versenyzők, hanem non-profit intézmények jelentkezését is várják a szervezők. A bajnokságon egy kiválasztott hazai intézmény problémáját orvosolják a csapatok, a legjobb megoldást az intézmény felhasználhatja.

hirdetés

Novemberben tartják az IBM 48 órás programozóversenyét, amelyre idén is háromfős csapatokat várnak. 2010-ben nem csak versenyzők, hanem non-profit intézmények jelentkezését is várják a szervezők a bajnokság weboldalán informatikai nehézségeikkel. A versenyen egy kiválasztott hazai intézmény problémáját orvosolják a hallgatók, a legjobb megoldást az intézmény felhasználhatja.

A 48 órás programozóbajnokságot 2010. november 5-7. között rendezik meg a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, azonban a felkészülést már most megkezdhetik az érdeklődő hallgatók a megújult programozobajnoksag.com weboldalon. A regisztrációhoz vezető utat ismét a hallgatóknak kell megtalálniuk. Akik megbirkóztak a feladattal, regisztrálhatnak az oldalon, és szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le, valamint chatelhetnek a fórumban, hírlevélben értesülhetnek a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkról. Érdemes gyorsnak lenni, a szervezők ugyanis érkezési sorrendben fogadják el a regisztrációkat és csak 20 csapat indulhat, amelyeknek hazai akkreditált felsőoktatási intézmények diákjaiból kell állniuk.

Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo ThinkPad T400i, ThinkPad Edge 13 és ideaPad E350 notebookkal lesznek gazdagabbak, emellett  különdíjak is gazdára találnak, például Nokia E72 okostelefonok és Apple iPod zenelejátszók, az egyik  csapat tagjai pedig salzburgi utat nyernek a Red Bull Salzburg jégkorongcsapat mérkőzésére. A jól teljesítő csapatok tagjai emellett számíthatnak arra is, hogy a szervezők állásajánlattal vagy gyakornoki programban való részvételi lehetőséggel keresik meg őket.

A feladatok megoldásához Java fejlesztési ismeretekre, webes technológiák (pl. JSP, JSF, portletek, portálok) használatára, illetve mobil alkalmazásfejlesztési ismeretekre lehet szükség. Ahogy az megszokott, a szervezők minden csapattag részére egy-egy olyan gépet biztosítanak, amelyre előzőleg feltelepítették a felhasználható IBM eszközöket, azaz a Rational Software Architectet, aWebSphere Portalt és a DB2-t, ezeken kívül más fejlesztői környezet, alkalmazásszerver vagy portál nem használható, de a versenyzők a megadott fejlesztési környezetre telepíthető kiegészítő szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket hozhatnak magukkal.. A működőképes megoldást az IBM által biztosított gépek egyikén kell bemutatni.

A BME 24 órás programozóversenytől eltérően itt a versenyzők a megmérettetés ideje alatt elérhetik az internetet, de csak az általuk előre megadott domaineket. Ezen felül az internet vagy a mobilhasználat nem engedélyezett, a verseny helyszínének elhagyása pedig kizárással jár.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.