:

Szerző: Kovács Attila

2000. augusztus 16. 19:07

A G800-ban már biztos, hogy lesz T&L támogatás!

A Maximum PC magazin szeptemberi kiadásában olvasható egy interjú Alain Thiffaulttal a Matroxtól. Arról beszélnek, hogy milyen nehézségekbe ütközik az OpenGL driverek fejlesztése és megmelítik a G800-at is ezzel kapcsolatban.

A Maximum PC magazin szeptemberi kiadásában olvasható egy interjú Alain Thiffaulttal a Matroxtól. Arról beszélnek, hogy milyen nehézségekbe ütközik az OpenGL driverek fejlesztése és megmelítik a G800-at is ezzel kapcsolatban.
Maximum PC: Teljesen újra kell építeni az OpenGL drivert a kövektező grafikus processzorotokhoz, ami már fog tartalmazni T&L támogatást?

Alain Thiffault: Nem kell újraírnunk az alapoktól az ICD-t, mivel a G400 drivere elég jó kiindulópontnak bizonyult. Ha le kéne rajzolni egy ICD felépítését, akkor az úgy nézne ki, mint egy konténer: a tetején lenne a T&L az alján pedig a regiszter-konfigurációs rész, ami a grafikus hardver regiszterei számára használhatóvá teszi az adatokat. Hardveres T&L támogatással az a pont, amikor kiküldjük az adatokat a kártyának sokkal közelebb van az alkalmazáshoz. Optimális esetben, ha a hardverünk az összes T&L funkciót támogatja, akkor az alkalmazásból jövő adatokat közvetlenül ki lehet küldeni a kártyának, azaz a drivernek nem kell semmilyen T&L funkciót "szoftveresen" megvalósítania. Ebben az esetben a kártya minden olyan lehetőséget támogat, amit az OpenGL szabvány magában foglal (ez meglehetősen nehezen megvalósítható). A legtöbb esetben szoftveres úton az ICD-nek kell sok mindent megcsinálnia, mielőtt a kártyának átadhatjuk az adatokat.

Úgy látszik ez már biztosnak mondható, hogy a G800 fog T&L támogatást tartalmazni. Ez az első olyan Matrox interjú amiben félig hivatalosan, de kimondják, hogy lesz T&L támogatás a G800-ban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.