Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 16. 16:32

Lehet, hogy a UPC nem Microsoft szoftvert fog használni set-top box-jaiban?

A nálunk is ismert United Pan-Europe Communications (UPC), Európa egyik legnagyobb kábel TV társasága az eredeti tervek szerint Microsoft szoftvert használt volna digitális TV set-top box-jaihoz, de mivel az MS várhatóan nem fogja tudni teljesíteni egy szeptemberi határidőt, ezért a UPC-nek más megoldás után kell néznie. A UPC vezérigazgatója, Mark Schneider szerint a cég fontolóra veszi a Liberate Technologies, az OpenTV, Scientific-Atlanta PowerTV és az Excite@Home által szállított szoftverek használatát.

A UPC Európában a Deutsche Telekom után második helyen áll a kábel TV cégek között (június végével 7 millió előfizetője volt az amszterdami központú cégnek) és olyan digitális TV szolgáltatásokat kezd bevezetni, amelyek révén az előfizetők több csatornához, jobb képminőséghez és interaktív szolgáltatásokhoz (vásárlás és Internet hozzáférés) jutnak. A Microsoft egyelőre le van maradva a digitális TV szoftverek fejlesztésében az olyan cégek mögött, mint a Liberate és az OpenTV - viszont ezt ellensúlyozandó részesedést vásárolt a UPC-ben és más kábel TV társaságokban.

Schneider megerősítette azt, hogy a cég 30.000 digitális TV set-top box-ot kíván installálni ez év végéig. Múlt pénteken a cég részvényei 7,5%-ot estek, miután a Reuters jelentette, hogy a Microsoft szoftver szállítása késni fog (a Microsoft részesedése a UPC-ben 8%-os). Schneider szerint előfordulhat, hogy a UPC egyes területeken a Microsoft szoftverét fogja használni, míg más területeken más szoftver cégekét, sőt azt is kijelentette, hogy a Microsoft-nak nincs joga kényszerítenie a UPC-t MS szoftver(ek) használatára.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.