Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 16. 14:28

Az Intel bemutatta hordozható webkameráját

Az Intel megkezdte legújabb, webkamerának és digitális fényképezőgépnek egyaránt használható eszközének az árusítását. A Pocket PC Camera névre keresztelt készülék, amelyet első ránézésre webkamerának gondolnánk, leemelhető a tartójáról, és ezután digitális fényképezőgépként használható. Felbontása ugyan elmarad a többi, professzionális kameráétól, de ez magyarázható azzal, hogy az Intel elsősorban olyanoknak ajánlja a Pocket PC Camerát, akik internetre szeretnék feltenni felvételeiket.

A multifunkciós kamerában 8 MB memória található, amelyen 640x480 pixeles felbontásban 128 felvétel tárolható. A készülék ezenkívül képes rögzíteni 1-2 perces videofelvételt is. A digitális képkockákat és az animációt a "dokkolóállomásra" helyezve lehet áttölteni az otthoni számítógépekre. A webkamera mellé adott szoftver segítségével a fotók az e-mail cím megadása után bárkinek elküldhetőek. A készülék tömege elemekkel együtt 230 gramm. A Pocket PC Camera ára 149 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról