Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Automatikusan migrálhatnak a virtuális gépek az infrastruktúra problémái esetén

Bodnár Ádám, 2010. május 20. 13:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Már a Microsoft System Center Virtual Machine Managerrel is integrálható az APC InfraStruxure Operations. A PRO modullal kiegészített menedzsmentcsomag lehetővé teszi, hogy a Virtual Machine Manager felismerje a kritikus fizikai infrastruktúra eseményeit és riasztásait, és az adatközpont olyan területeire mozgassa a virtuális gépeket, amelyet nem érintenek az események.

Az InfraStruXure Operations az APC infrastruktúra-felügyeleti szoftvere, amivel a felhasználók
figyelemmel kísérhetik az adatközpontjuk fizikai állapotát, beleértve az energiaellátás, a hűtés, a
biztonságtechnika valamint a környezet paramétereit. Lekérdezhető vele a berendezések állapota, kora, valamint az adatközpont energiahatékonyságának (PUE) pillanatnyi értéke és történeti adatai, a felhasznált energiamennyiség és költség, akár egyes rackszekrények szintjén is. Az InfraStruXure Operations az adatközpont fizikai elrendezésében, valós időben mutatja be a berendezések hibáit és adatait, ezen kívül javaslatokat is tesz a problémák megoldására. A megoldás előzetes szimulációt és a szabadon maradt kapacitások kezelését is biztosítja.

"Az APC központi menedzsment platformjának adatközpontok üzemeltetését támogató modulja, az InfraStruXure Operations a felügyelt adatközpontnak egy élő modelljével dolgozik, ami a hardver platform illetve a szoftver platform rétegek menedzsment rendszereivel magasabb szintű együttműködést biztosít" - mondta Szarka Attila, az APC by Schneider Electric vezető rendszermérnöke. "Ez lehetővé teszi a fizikai infrastruktúra, a hardver réteg és az alkalmazások menedzsmentjének mélyebb integrációját. Ennek egyik eleme a Microsoft SCOM Pro Pack, ami energiaellátási hiba esetén egy szerver hatásanalízist követően automatikus virtuális gép migrációt indíthat a Virtual Machine Manager segítségével.”

Az APC PRO csomag képes párosítani az infrastruktúra fizikai rétegében előforduló eseményeket a Microsoft virtuális gépek információival és egy hatáselemzés segítségével megállapítja, hogy a fizikai infrastruktúrában előforduló események hogyan befolyásolják a szerverhardvereket egy virtuális környezetben. A hatásanalízis eredményének megfelelően szükség esetén a virtuális szerverek az érintett területekről automatikusan el tudnak migrálni más szerverekre.

Az APC PRO Pack 2010 harmadik negyedévétől lesz elérhető az APC honlapjáról letölthető formában.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.