:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 14. 17:02

Környezetbarát notebookok az Asustektől

Az Asustek egyre jelentősebb szereplője kíván lenni a notebook-piacnak. Annak érdekében, hogy a cég magára irányítsa a figyelmet, néhány teljesen új, elsősorban formatervében különleges géppel rukkolt elő.

Az Asustek kínálatában már korábban is szerepeltek bambuszborítású notebookok, a vállalat most egy egész termékcsaládot jelentett be, az Ux3-sorozatú gépeknek azonban már nem csak a fedele készül bambuszból, hanem a növény a váz szerves része, amivel a műanyagok felhasználását csökkenti a gyártó. Az Asustek azt állítja, a bambuszborítású gépeihez csak negyedannyi műanyagot használ fel mint egy átlagos géphez

Johnny Shih, a vállalat igazgatótanácsának elnöke egy Tajpejben rendezett sajtótájékoztatón kifejtette, a bambusz jó alapanyag a noteszgépek gyártásához, mivel könnyű, megfelelően erős és nagy mennyiségben áll rendelkezésre. A tajvani cég tegnap nem kevesebb mint négy bambuszborítású notebookot mutatott be, amelyek az Intel új, 32 nanométeres csíkszélességű, Core i5 processzoraira épülnek. A legkisebb gépbe nyolccellás, a nagyobbakba hatcellás akkumulátor kerül.

\"\"

Az U33Jc egy 13,3 hüvelykes modell, az U43Jc 14,1 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, az U53Jc pedig 15,4 hüvelykessel. A gépek közös jellemzője az NVIDIA GeForce 310M grafikus chip, a 2 gigabájt DDR3 memória, az 500 gigabájtos merevlemez és hogy USB 3.0 portokkal rendelkeznek. Az U33Jc ára 41 ezer tajvani dollár, ami mai árfolyamon 282 ezer forintnak felel meg, az U43Jc és az U53Jc 43 ezer tajvani dollárba kerül, ez 296 ezer forintot jelent, amiben természetesen a Windows 7 operációs rendszer ára is benne foglaltatik.

Azok kedvéért, akik nem mondanának le a bambuszborításról, de nélkülözni tudják az USB 3.0 csatlakozókat, az Asustek elkészítette az U35 és U45 modelleket, a 13,3 és 14,1 hüvelykes megjelenítővel szerelt gépek azonban csak 4 ezer tajvani dollárral, azaz mintegy 20 ezer forinttal olcsóbbak.

\"\"

A vállalat emellett bejelentette, hogy júniustól szállítja a Bang & Olufsennel közösen tervezett NX90 gépét. A januári Consumer Electronics Show-n bemutatott notebook 18,4 hüvelykes, 1920x1080 pixelet megjelenítővel rendelkezik, amelynek két oldalán találhatók a dán hifi-cég által tervezett lapos hangszórók. A szálcsiszolt alumíniumházba bújtatott gép egyedi megoldásai közé tartozik a klaviatúra két oldalán elhelyezkedő dupla érintőpad is.

A core i7-720M processzort, NVIDIA GeForce 334M videovezérlőt, USB 3.0 csatlakozókat, 1 terabájtnyi háttértárat, Blu-ray meghajtót és 8 gigabájt memóriát tartalmazó gép ajánlott boti ára 84 ezer tajvani dollár, ami 580 ezer forintnak felel meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.