Szerző: Bizó Dániel

2010. május 10. 12:53:00

Lengyel siker a BME 24 órás programozóversenyen

Lengyel győzelem született a BME 24 órás programozóversenyén, amely május másodikán reggel 9 órakor ért véget, folytatva ezzel az elmúlt évek lengyel-svéd váltott uralmát. Egy magyar csapatnak sikerült megszereznie a második helyet, harmadikként pedig szlovákok végeztek.

A tizedik alkalommal megrendezett versenyre közel kétszáz háromfős csapat jelentkezett nagyjából 600 fővel, a döntőbe pedig a legjobbnak talált 27-et és a tavalyi első három helyezettet hívták meg, akik közt diákok és már dolgozó programozók is megtalálhatóak voltak. A versenyen nem volt megkötés a használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre vonatkozóan, a feladatot pedig ezúttal korábban résztvevő magyarok írták.

Az idei legnehezebb feladatot egy virtuális helikopterszimuláció jelentette, ahol az irányításon volt a feladat. Az első helyet a négy évvel ezelőtt már diadalmaskodó lengyel Rusty csapat szerezte meg, a második pedig a magyar Grötzsh men lett, amelynek tagjai BME hallgatók. Érdekesség, hogy idén svéd csapat nem férkőzött be a dobogóra, a bronzot a szlovák Warm Apple Pie vitte el. Az elmúlt öt év során a lengyelek és svédek felváltva vitték el az aranyérmet.

Az első 6 helyezett összesen 10 ezer eurónyi nyereményt vihetett haza, tárgyi nyeremények mellett tanfolyamutalványt. A programozóversenyen való sikeres szerepléshez a csapatnak tipikusan gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van hálózati-, mesterséges intelligencia-, algoritmuselmélet- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint jól működő csapatmunkára - külső segítséget természetesen nem lehet igénybe venni.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 14:58

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.