:

Szerző: Bodnár Ádám

2010. május 6. 12:12

Új térképek a Nav N Gónál

A legfrissebb, 2009 negyedik negyedévi térképekkel frissíthetik navigációs szoftverüket az iGO 8 felhasználói. Eközben a rivális NDrive egy kedvezményes csomagot adott ki magyar felhasználóknak iPhone-ra.

A Nav N Go frissítőportálján, a www.naviextras.com-on több mint 80 különféle márkájú navigációs készülékhez tölthetők le a legújabb, 2009 negyedik negyedévi Európa-térképek, illetve a frissített POI-adatbázisok.

Az iGO My way 8 okostelefonokon futó verziójához és számos navigációs márka készülékeihez ingyenesen kínált Top-Map Kelet-Európa térképfrissítés 20 országot ölel fel, míg a Nyugat-Európa térképcsomag 23 ország úthálózatát tartalmazza. A legfrissebb változtatásokat és pontosításokat tartalmazó Európa térképek úthálózata összesen 90 ezer kilométerrel bővült, és már több mint 2,2 millió POI-t tartalmaz, köztük éttermeket, szállodákat, benzinkutakat és más érdekes helyeket.

A naviextras.com emellett számos extra tartalmat is kínál továbbra is az iGO My way 8 és az iGO amigo alkalmazást tartalmazó navigációs eszközökhöz, például 3D épületeket és tereptárgyakat tartalmazó csomagok, sebességmérő kamerák helyét tartalmazó adatbázisok vagy prémium POI csomagok is vásárolhatók. Továbbra is igénybe vehető a mindig naprakész térképeket garantáló éves előfizetés is, melynek felhasználói a mostani után még három újabb negyedéves frissítésre is számíthatnak az elkövetkező 12 hónapban további költségek nélkül. A meglévő térképcsomagok frissítése mellett új térképek is megvásárolhatók négy kontinensen, Észak-Amerikától Dél-Afrikán át akár Szingapúrig.

Eközben a rivális NDrive új, kimondottan magyar vásárlóknak szánt csomagot adott ki iPhone-on futó navigációs szoftveréből, a Magyarország, Horvátország és Ausztria térképét tartalmazó csomag 9,99 eurós áron vásárolható meg az Apple App Store-ban. Az itthon kevéssé ismert NDrive a modern navigációs szoftverek minden képességét nyújtja, beleértve az épületek és más nevezetességek háromdimenziós ábrázolását.A szoftver többféle mobil operációs rendszeren is fut, beleértve a Windows Mobile-t, a Symbiant és az iPhone OS-t, tavaly óta pedig Androidra is elérhető. Az App Store-ból letölthető szoftver tartalmazza a térképadatbázist is, vagyis a navigációhoz nincs szükség adatkapcsolatra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.