Szerző: Kovács Attila

2000. március 15. 23:10

A Linux meg fogja változtatni a gépek működését

"A Linux nem csak a számítógépek használatának a módját fogja megváltoztatni hanem azt is ahogy a gépek működnek. A Linux olyan lehetőségeket nyújt az asztali számítógépek számára, mint amit a Microsoft családjába tartozó rendszerek nem tudnak." Még az annyit magasztalt MacOS sem tud olyan élményt nyújtani, mint a Linux. A Linux meg fogja változtatni a számítógépek működését mivel olyan tulajdonságai és képességei vannak, mint semmilyen más opercáiós rendszernek. Többek között itt van az, hogy ingyenes, teljesen nyitott forráskódú operációs rendszer, mely ugyan úgy fut egy szerveren, mint egy beágyazott rendszeren vagy akár az asztali számítógépünkön. Ennek az operációs rendszernek a konfigurálhatósága felbecsülhetelen kincs. De miért jelenti mindez azt, hogy a Linux megváltoztatja a gépek működését? Azért fogja megváltoztatni, mivel eltávolítja a "köztes réteget" és mindent szerver-kliens alapra helyez."

Nem mondom azt, hogy térjünk vissza a mainframe környezetbe és ahhoz sem ragaszkodok, hogy adjuk el az összes számítógépet és térjünk át az internetes alkalmazásokra. Én csak azt mondom, hogy egy üzlet számára a pénz elpocsékolása minden felhasználót kétezer dolláros munkaállomásokkal ellátni és szerverekkel adminisztrálni azokat. Az is pocsékolás, hogy minden 3. évben kidobáljuk a gépeinket és újjat vásároljunk helyettük csak azért, hogy a Microsoft újabb hóbortjának éljünk. Linuxszal a szervezetek a legjobbat tudják kihozni a pénzükből: olcsó Internet-eszközöket tudnak használni egy ingyenes operációs rendszerrel, és csatlakozni tudnak egy szerverhez (vagy Beowulf fürthöz) és bármilyen alkalmazást el tudnak indítani. A vállalatok dollár ezreket tudnak így megspórolni csak a szoftvereken, nem is beszélve a hardverek áráról, amit szintén megspórolnak, mivel nem lesz szükséges továbbfejleszteni a legújabb Pentium V 8000-ekre 2003-ban.
[Teljes cikk]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.