Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 15. 11:16

Microsoft BizTalk Server: az első publikus béta verzió

Tegnap jelentette meg a cég e-kereskedelmi szoftver stratégiájának egyik legfontosabb elemének, a BizTalk Server-nek az első publikus béta változatát, amely letölthető a Microsoft Web-helyéről. A Microsoft várakozásai szerint a végleges változat még az idén megjelenik (bár eredetileg már az első félévben meg kellett volna jelennie).

A BizTalk Server az MS .Net Enterprise Servers termékcsalád tagja - e termékek szolgálnak a Microsoft új Internet stratégiájának alapjául. A BizTalk Server az Extensible Markup Language-et (XML) használja a számítógéprendszerek összekötésére. A Microsoft reményei szerint a BizTalk Server fog standarddá válni a cégek alkalmazás-integrációi és Internet-es üzletkötései során. Az integráláson túl újdonság a BizTalk Server-nél az ún. hangszerelési (orchestration) funkció (ez az rész, amely miatt egyébként a legutóbbi csúszás történt): a számítógépes rendszerek integrálása utáni teendő azok összehangolása, az orchestration funkció ebben segít.

A Gartner piackutató cég szerint a feljövőben lévő szoftver-integrációs piac a tavalyi 400 millió $-ról 1,8 milliárd $-ra nő 2002-ben. A Microsoft ezen a piacon olyan hagyományos riválisaival küzd, mint a Sun Microsystems, az IBM és az Oracle, valamint olyan új vetélytársakkal, mint a Tibco, az STC és a Vitria.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról