Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 26. 13:42

A legjobb PHP-fejlesztőt keresi a Microsoft

Új típusú webfejlesztői versenyre toboroz jelentkezőket a Proserver és a Microsoft. A megmérettetés győztese Redmondban, a Microsoft központjában ismerkedhet meg a legújabb webfejlesztési trendekkel.

A Webkert 2010 fantázianevű verseny célja, hogy a PHP-fejlesztők felfedezzék a Microsoft web platformjának lehetőségeit. A verseny során magyarországi PHP-s környezeteket kell Windows Serverre átültetni, az átállás folyamatáról pedig egy publikus technikai összefoglalónak kell születnie. A verseny 2010. május 10-e és 24-e között zajlik majd, a ma induló regisztráció pedig május 7-én zárul. A jelentkezők egy előválogatáson esnek majd át a megmérettetésen az 50 legígéretesebb pályázó fog elindulni. A zsűri a Microsoft és a Proserver elismert szakembereiből, valamint független PHP-fejlesztőkből áll.

A PHP az egyik legnépszerűbb nyelve a webes alkalmazásoknak, azonban a telepítések túlnyomó többsége Linuxon fut. A verseny célja, hogy a webfejlesztők felfedezzék a Microsoft webes platformjában rejlő lehetőségeket, de ehhez ne kelljen teljesen új nyelvet elsajátítaniuk. \"A Microsoft az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre annak érdekében, hogy a PHP nyelvet a lehető legmagasabb színvonalon lehessen használni web platformján. A fejlesztők magasabb szintű kiszolgálása érdekében a Silverlight- és az SQL-támogatás is elérhető, így igazán gazdag webes tartalmak hozhatók létre segítségével\" - mondta Keszei Balázs, a Microsoft platformszakértője.

A verseny fődíja egy utazás Redmondba, a Microsoft központjába, ahol a nyertes megismerkedhet a legújabb fejlesztési irányokkal és a Microsoft szakembereivel is. A következő tíz helyezett jutalma egy-egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvány, valamint egy Expression Web 3 Studio szoftvercsomag. A fentieken túl a versenyzők egyike akár a Microsoft következő MVP-jévé (Most Valuable Professional), azaz a webes platform nemzetközileg elismert szakértőjévé is válhat.

Keszei Balázs a HWSW-nek elmondta, a verseny során felhalmozott ismeretanyagot a Microsoft elérhetővé fogja tenni a fejlesztői közösség számára, így aki a jövőben PHP-alkalmazása számára a Microsoft webes platformját választja, számos kérdésére választ, problémájára kész megoldást kaphat ebből a tudásbázisból. Egy jó pályázat részletesen dokumentált és épít a Microsoft technológiáira is, például a Silverlightra vagy éppen a SQL Serverre, mondta Keszei.

A Webkert 2010 versenyről, a lebonyolítás menetéről további információk a honlapon találhatók. A Microsoft Windows Server 2008 R2 ingyenes, 180 napos próbaváltozata telepítőkészletként és virtuális lemezképként is elérhető a cég weboldalán. Ugyanitt elérhető a Web Platform Installer 2.0, amely Windows Serverre vagy asztali Windowsra telepíti a Microsoft teljes webes platformját (IIS, SQL Server Express, .NET Framework, Visual Web Developer).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról