Szerző: Koi Tamás

2010. április 21. 14:41

Távozik a T-Home és a T-Mobile vezetője

Ismét szervezeti változások elé néz Magyarország legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója.

A Magyar Telekom ma bejelentette, hogy az igazgatósági ülésen született döntés alapján létrehoz egy marketing vezérigazgató-helyettesi pozíciót, minden, korábban a Magyar Telekom különböző szervezeti egységeiben végzett, a lakossági piacot érintő termékfejlesztés, kommunikáció, piackutatás és márkastratégia irányítására. A marketing vezérigazgató-helyettes Király István lesz, aki jelenleg a távközlési multi Vállalati Szolgáltatások Üzletágának marketing igazgatója.

A változások érintik a szolgáltató lakossági üzletágának vezetését is. A lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes, Winkler János (a T-Home és a T-Mobile brandekért felelős igazgatóhelyettes) munkaviszonya április 30-tól közös megegyezéssel megszűnik. A Lakossági Szolgáltatások Üzletágat a szervezeti változások hatálybalépéséig, 2010. július 1-ig Christopher Mattheisen vezérigazgató irányítja.

A vállalat már-már emblematikus figurájának tekintett Winkler irányítása alatt újult meg a Magyar Telekom lakossági márkája, a T-Home, illetve ő volt a vezérigazgató-helyettes számos új sikertermék, mint például az iPhone, vagy a Sat TV bevezetésének idején. A nevéhez fűződik többek közt a sokat emlegetett három képernyős stratégia is, mellyel a Magyar Telekom a különböző szolgáltatásait sikerrel integrálta egybe, és melynek keretén belül olyan, a magyar piacon egyedülálló konstrukciók jelenhettek meg, melyek több platform előnyeit ötvözték.

Winkler távozásával egyidejűleg a jelenleg közvetlen vezérigazgatói irányítás alá tartozó számos irányítási és ellenőrzési funkció (a jogi, a szabályozási, a megfelelőségi, a belső ellenőrzési és a biztonsági területek) irányítására jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót hozott létre a vállalat. A jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettes Máthé Balázs lesz, aki jelenleg a jogi igazgatói posztot tölti be a Magyar Telekomnál.

A szervezet-átalakítás keretében Thilo Kusch gazdasági vezérigazgató-helyettes irányítása alatt vonják össze az összes olyan pénzügyi tevékenységet, amelyet jelenleg a Telekom különböző szervezeti egységei végeznek Az új vezérigazgató-helyettesek tagjai lesznek a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról