Szerző: Koi Tamás

2010. április 21. 13:41

Új, olcsó ThinkPadek a Lenovónál

Új, elsősorban vállalkozásoknak szánt költséghatékony noteszgép-szériával egészíti ki ThinkPadekből álló kínálatát a Lenovo.

A kijelző méretétől függően ThinkPad L412 és L512 típusszámmal illetett konfigurációk részben átfedést kínálnak az évek óta piacon lévő, szintén költséghatékony megoldásnak számító R családdal. A Lenovo L-sorozatú gépek vélhetően a ThinkPad-széria legolcsóbb rendszerei közé tartoznak majd, az alacsony költségszint érdekében a gyártó amit lehet, kispórol a konfigurációkból, mely nagyobb részt tartalmaz újrahasznosított anyagokat, mint az átlagos noteszgépek.

A 14 és 15 hüvelykes, tükröződésmentes felületű, LED háttérvilágítású kijelzővel ellátott ThinkPad L412 s L512 modellek a végletekig konfigurálhatók a nagy volumenben rendelő vállalkozások részére. A gépekbe Intel Core i3 vagy Core i5 processzor kerülhet, a kijelző meghajtásáról pedig vagy a processzorba integrált grafikus motor, vagy egy ATI Mobility Radeon grafikus chip gondoskodik. A konfigurációkba 2-4 GB memória, DVD-író és legfeljebb 320 gigabájtos merevlemez kerül majd.

\"\"
Lenovo L412

A Lenovo ugyanakkor jóformán csak a merevlemezt védő Active Protection System védelmi mechanizmust építi be az L-sorozatú ThinkPadekbe, így például hiányzik az ütésálló RollCage váz, olyannyira, hogy az L-es gépek burkolata a legkevésbé ellenálló, ABS-műanyagból készül - cserébe viszont a burkolat nagyobb részben tartalmaz újrahasznosított anyagokat, így a gépek gyártása kevésbé környezetterhelő.

A Lenovo 2,32 kilogrammos tömeget ad meg az L412-es sorozatnál, a nagyobb, L512-es gépek tömege 2,57 kilogrammról indul - mindkét esetben a gyári, hatcellás akkumulátorral. Ezzel az áramforrással az L412 típusok legfeljebb 4,7, az L512-es konfigurációk pedig legfeljebb 4,5 órán keresztül üzemelnek.

A gyártó a tengerentúlon májustól kezdi meg az ThinkPad L-széria forgalmazását, a gépek induló ára 700 dollár lesz. Itthon várhatóan ennél tovább kell várni az új gépek megjelenésére, információink szerint májusban legfeljebb rendelhetők lesznek a gépek májustól, a szállítások később indulnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról