Szerző: Bodnár Ádám

2010. április 14. 11:00

Távozik a HP Magyarország vezetője

A HP Magyarország a HWSW-nek hivatalosan is megerősítette az itbusiness mai hírlevelében megszellőztett hírt, amely szerint távozik a cég éléről Hegedüs Gábor vezérigazgató.

Hegedüs 2010. április 30-ig áll a vállalat élén, utódát még ebben a hónapban bejelenti a HP, tudta meg a HWSW.

\"A HP megerősíti, hogy Hegedüs Gábor úgy határozott, április 30-i hatállyal elhagyja a HP Magyarországot, hogy más lehetőségeket keressen a vállalaton kívül. A folyamat Hegedüs utódának megtalálására elkezdődött\" - áll a cég által kiadott szűkszavú közleményben. A vezető távozásának okairól nem kaptunk hivatalos információt, de lapunk tippje szerint a HP-nál az utóbbi időben meghozott szervezetátalakítási döntések állhatnak a háttérben, amelynek során a helyi vezetők mozgástere és önállósága lecsökkent.

Hegedüs szinte napra pontosan három évet töltött a HP-nál, amelynek irányítását 2007. május 8-án vette át. A szakember a Sun Microsystems éléről érkezett a céghez, később több Sun-vezető is követte a példáját. Hegedüs Gábor Kínában, a Pekingi Zsenmin Egyetemen szerezte közgazdászdiplomáját nemzetközi gazdaságtanból. Hazatérése után egy építőipari cégnél dolgozott, majd 1995-től az Olivettinél kontrolleri pozíciót töltött be. Innen került 1997-ben a Sun Microsystems hazai leányvállalatához, ahol a magyarországi, majd közép-európai pénzügyi és adminisztrációs igazgatóként dolgozott, 2004-ben nevezték ki ügyvezetővé.

Hegedüs vezetése alatt két teljes pénzügyi év telt el a HP Magyarországnál. 2008-ban a kedvezőtlen körülmények és a globális gazdasági válság előszele ellenére remek évet zárt a cég, dollárban számolva az árbevétel növekedése meghaladta a 20 százalékot és az árfolyamhatás kiszűrésével is elérte a 10 százalékot. A 2009 őszén véget ért évben azonban már a HP Magyarország sem tudta magát kivonni a recesszió hatásai alól, az EDS-sel megerősített szolgáltatási üzletágat leszámítva minden üzleti egységénél (vállalati megoldások, nyomtatás és képalkotás, személyi rendszerek) jelentős bevételcsökkenés volt tapasztalható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról