Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Távozik a HP Magyarország vezetője

Bodnár Ádám, 2010. április 14. 11:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A HP Magyarország a HWSW-nek hivatalosan is megerősítette az itbusiness mai hírlevelében megszellőztett hírt, amely szerint távozik a cég éléről Hegedüs Gábor vezérigazgató.

Hegedüs 2010. április 30-ig áll a vállalat élén, utódát még ebben a hónapban bejelenti a HP, tudta meg a HWSW.

"A HP megerősíti, hogy Hegedüs Gábor úgy határozott, április 30-i hatállyal elhagyja a HP Magyarországot, hogy más lehetőségeket keressen a vállalaton kívül. A folyamat Hegedüs utódának megtalálására elkezdődött" - áll a cég által kiadott szűkszavú közleményben. A vezető távozásának okairól nem kaptunk hivatalos információt, de lapunk tippje szerint a HP-nál az utóbbi időben meghozott szervezetátalakítási döntések állhatnak a háttérben, amelynek során a helyi vezetők mozgástere és önállósága lecsökkent.

Hegedüs szinte napra pontosan három évet töltött a HP-nál, amelynek irányítását 2007. május 8-án vette át. A szakember a Sun Microsystems éléről érkezett a céghez, később több Sun-vezető is követte a példáját. Hegedüs Gábor Kínában, a Pekingi Zsenmin Egyetemen szerezte közgazdászdiplomáját nemzetközi gazdaságtanból. Hazatérése után egy építőipari cégnél dolgozott, majd 1995-től az Olivettinél kontrolleri pozíciót töltött be. Innen került 1997-ben a Sun Microsystems hazai leányvállalatához, ahol a magyarországi, majd közép-európai pénzügyi és adminisztrációs igazgatóként dolgozott, 2004-ben nevezték ki ügyvezetővé.

Hegedüs vezetése alatt két teljes pénzügyi év telt el a HP Magyarországnál. 2008-ban a kedvezőtlen körülmények és a globális gazdasági válság előszele ellenére remek évet zárt a cég, dollárban számolva az árbevétel növekedése meghaladta a 20 százalékot és az árfolyamhatás kiszűrésével is elérte a 10 százalékot. A 2009 őszén véget ért évben azonban már a HP Magyarország sem tudta magát kivonni a recesszió hatásai alól, az EDS-sel megerősített szolgáltatási üzletágat leszámítva minden üzleti egységénél (vállalati megoldások, nyomtatás és képalkotás, személyi rendszerek) jelentős bevételcsökkenés volt tapasztalható.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.