Szerző: Koi Tamás

2010. április 13. 12:12

Bővül a Walkman-család a Sony Ericssonnál

Két új, középkategóriás Walkman mobiltelefonról lebbentette fel a fátylat a Sony Ericsson. A korábbi számozási modellel szakító gyártó Spiro és Zylo márkanéven mutatja be az újdonságokat.

HIRDETÉS

A japán-svéd vállalat Walkman szériája hosszú ideje az újabb okostelefonok árnyékában volt kénytelen élni, új zenetelefont legutóbb tavaly év elején illesztett be a kínálatba a cég. A mostani termékfrissítéssel egyszersmind világossá tette a Sony Ericsson, hogy a Mobile World Congress alkalmával ismertetett stratégiával összhangban a Walkman termékkínálattal a továbbiakban leginkább a belépőszintű, alsó-középkategóriás telefonok szegmensében kíván jelen lenni.

A 2005 óta létező, azóta nagyjából 130 milliós eladási darabszámot elért Walkman-család legújabb, alsó-középkategóriás tagja, a Spiro egy hagyományos csúszkamobil - ez a kialakítás a Walkman termékcsaládon belül a legnépszerűbbek közé tartozik -, 2,2 hüvelykes, QVGA (320x240 pixeles) felbontású kijelzővel.

\"\"

A telefon szoftverválasztéka a trendeknek megfelelően a közösségi alkalmazások felhasználóit is kiszolgálja, így natív Facebook és Twitter-kliens egyaránt szerepel a repertoárban. A hardvert tekintve a Sony Ericsson - a szegmens többi tagjához igazodva - a végletekig lecsupaszította a Spirót, így a mobil nem tud 3G-s hálózatokhoz csatlakozni, nincs benne GPS-modul és WLAN-kommunikáció sem, a kommunikációs extrák közt egyedüliként a vezeték nélküli zenehallgatásra is használható Bluetooth fedezhető fel.

A Zylo a Spiro formátumát megtartva lényegesen több funkciót és szélesebb körű közösségi tartalommegosztási lehetőséget kínál a felhasználóknak. A 2,6 hüvelykes, szintén QVGA felbontású kijelzővel érkező mobil már HSPA-kommunikációra is képes, igaz, WLAN-modul továbbra sincs a mobilba. A Zilo segítségével a tulajdonosok a 3.2 megapixeles kamerával készült fotókat és videókat könnyen feltölthetik a Picasa és és Flickr, valamint YouTube szolgáltatásokra.

\"\"

A nagyobb tudású Walkman-mobil egyben a Sony Ericsson választékából egyedülálló módon, illetve gyakorlatilag a szegmensben egyedüliként támogatja az FLAC formátumú zeneszámok lejátszását is a szokásos MP3 és AAC formátumok mellett. A Sony Ericsson Zylo és Spiro a harmadik negyedévben kerülhet a boltokba, a telefonok ára egyelőre ismeretlen.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:20

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.