:

Szerző: Koi Tamás

2010. április 13. 12:12

Bővül a Walkman-család a Sony Ericssonnál

Két új, középkategóriás Walkman mobiltelefonról lebbentette fel a fátylat a Sony Ericsson. A korábbi számozási modellel szakító gyártó Spiro és Zylo márkanéven mutatja be az újdonságokat.

A japán-svéd vállalat Walkman szériája hosszú ideje az újabb okostelefonok árnyékában volt kénytelen élni, új zenetelefont legutóbb tavaly év elején illesztett be a kínálatba a cég. A mostani termékfrissítéssel egyszersmind világossá tette a Sony Ericsson, hogy a Mobile World Congress alkalmával ismertetett stratégiával összhangban a Walkman termékkínálattal a továbbiakban leginkább a belépőszintű, alsó-középkategóriás telefonok szegmensében kíván jelen lenni.

A 2005 óta létező, azóta nagyjából 130 milliós eladási darabszámot elért Walkman-család legújabb, alsó-középkategóriás tagja, a Spiro egy hagyományos csúszkamobil - ez a kialakítás a Walkman termékcsaládon belül a legnépszerűbbek közé tartozik -, 2,2 hüvelykes, QVGA (320x240 pixeles) felbontású kijelzővel.

\"\"

A telefon szoftverválasztéka a trendeknek megfelelően a közösségi alkalmazások felhasználóit is kiszolgálja, így natív Facebook és Twitter-kliens egyaránt szerepel a repertoárban. A hardvert tekintve a Sony Ericsson - a szegmens többi tagjához igazodva - a végletekig lecsupaszította a Spirót, így a mobil nem tud 3G-s hálózatokhoz csatlakozni, nincs benne GPS-modul és WLAN-kommunikáció sem, a kommunikációs extrák közt egyedüliként a vezeték nélküli zenehallgatásra is használható Bluetooth fedezhető fel.

A Zylo a Spiro formátumát megtartva lényegesen több funkciót és szélesebb körű közösségi tartalommegosztási lehetőséget kínál a felhasználóknak. A 2,6 hüvelykes, szintén QVGA felbontású kijelzővel érkező mobil már HSPA-kommunikációra is képes, igaz, WLAN-modul továbbra sincs a mobilba. A Zilo segítségével a tulajdonosok a 3.2 megapixeles kamerával készült fotókat és videókat könnyen feltölthetik a Picasa és és Flickr, valamint YouTube szolgáltatásokra.

\"\"

A nagyobb tudású Walkman-mobil egyben a Sony Ericsson választékából egyedülálló módon, illetve gyakorlatilag a szegmensben egyedüliként támogatja az FLAC formátumú zeneszámok lejátszását is a szokásos MP3 és AAC formátumok mellett. A Sony Ericsson Zylo és Spiro a harmadik negyedévben kerülhet a boltokba, a telefonok ára egyelőre ismeretlen.

A felhő alapú szolgáltatások, a konténer alapú futtatókörnyezetek és a microservice architektúrára épülő alkalmazásfejlesztés bizony feladják a leckét, ha a régebbi, monolitikus rendszerekhez kell hozzákapcsolni az újdonságokat. Összeszedtük, mire érdemes figyelni tervezés és megvalósítás során.

a címlapról