Szerző: Dojcsák Dániel

2010. április 1. 17:15

Megérkezett hozzánk a Sony Ericcson Xperia X10

Húsvét után, keddtől vásárolható meg a magyar T-Mobile-nála Sony Ericsson régóta ígérgetett androidos csúcstelefonja. Két éves hűséggel és részletfizetéssel akár 30 ezerért is hazavihető a nagyképernyős okostelefon.

HIRDETÉS

A nagyobb gyártók közül a Sony Ericsson talán elsőként jelentette be androidos mobilját, de végül majdnem utolsóként jelent meg vele. Az 1 GHz-es Snapdragon processzor és a 4 hüvelykes TFT kijelző a bejelentéskor még csodaszámba ment, mostanra viszont már több versenytársnak is van ilyen vagy ehhez hasonló készüléke.

Picit elkésett

A késlekedés egyik mellékhatása, hogy ma már a korábban kijött 1.6-os Androiddal érkező mobilok is kaptak 2.1-es frissítést, eközben a Sony Ericsson éppen most megérkező modellje még a régi, 1.6-os verzióval érkezik, számos fejlesztést, javítást és funkciót nélkülözve ezzel. Ismerve a Sony Ericsson hozzáállását a szoftverfrissítéshez, ez a helyzet valószínűleg jó ideig fenn is marad. Emlékezetes hogy az Xperia X1 annak ellenére nem kaphatott Windows Mobile 6.5 frissítést, hogy a következő X2 modell teljesen azonos hardverrel érkezett, tehát technikai akadálya nem lett volna.

\"\"

Az X10 egyéként nem rendelkezik rossz paraméterekkel, hiszen a 10,1 centiméter átlójú TFT kijelző WVGA felbontással és szép színekkel kápráztatja el a 135 grammos fekete vagy fehér színű mobil felhasználóját. A szokásos Android felület felé itt a Sony Ericsson saját Timescape kezelőfelülete, illetve Mediascape médialejátszó alkalmazása kerül. A mobil nem meglepő módon GPS-szel, Wi-Fi csatolóval, HSPA (7,2/2 Mbps) képességgel kerül az üzletekbe. A HWSW szerkesztőségébe már most megérkezett a tesztpéldány, hamarosan részletesen beszámolunk az első androidos Sony Ericsson mobilról.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.