Szerző: Bodnár Ádám

2010. március 30. 13:52

Megérkeztek Magyarországra a Cisco szerverei

Tavaly márciusban jelentette be általános meglepetésre a Cisco, hogy belép a szerverpiacra. A Unified Computing System immáron Magyarországon is valósággá vált, megvan az első partner és az első ügyfél is.

Hazánkban elsőként az adatközponti megoldásokra szakosodott S&T Unitis Magyarország Kft. szerezte meg a Cisco Unified Computing Solution (UCS) Advanced Technology Partner státuszt. A világ 21 országában jelen levő S&T hazai leánya jelenleg több mint 140 főt foglalkoztat, tavalyi árbevétele 5,3 milliárd forint volt, ami 20 százalékos visszaesés 2008-hoz képest. A meredek csökkenést a válság miatt elhalasztott vagy lefújt infrastrukturális beruházásokkal magyarázta Simon István ügyvezető.

Az S&T 2004 óta a Cisco legmagasabb fokozatú, Gold partnere, mondta el Vass Gábor a Cisco partnerkapcsolati vezetője A cég évek óta értékesítette a Cisco hálózati termékeit és elsőként érdeklődött a UCS iránt. A cég elkötelezettségét mutatja, hogy Magyarországon elsőként épített fel a UCS teljes funkcionalitását felvonultató demókörnyezettel. Az S&T szakemberei mára birtokában vannak a Cisco UCS adatközpontok tervezéséhez és kivitelezéséhez nélkülözhetetlen képesítéseknek. Az S&T mellett egy Cisco UCS partner van még az országban, a KFKI, mondta el Vass Gábor.

\"\"

Az egy éve rajtolt Cisco Unified Computing System három pillérre támaszkodik: a vállalat saját fejlesztésű, Intel-alapú szervereire, a 10 gigabites Etherneten alapuló Data Center Bridging (másképp Data Center Ethernet) egységes hálózati rétegre és az azt kezelő kapcsolókra, illetve azokra a felügyeleti eszközökre, amelyek lehetővé teszik a fizikai és virtuális szerverek, tárolók és hálózati eszközök egységes kezelését, akár hatalmas, több száz szerveres installációk esetében is. A UCS koncepcióval leginkább a nagy, dinamikus, virtualizált adatközpontokat célozza meg a Cisco.

Itthon az első UCS-vásárló egy nemzetközi pénzintézet magyarországi leányvállalata, hangzott el egy mai sajtótájékoztatón, konkrét cégnév említése nélkül. A megállapodást a múlt héten kötötték meg a felek, a konfigurációról és az ügyletről további részleteket később hoznak nyilvánosságra. Noha az S&T a Cisco számára az adatközpontok terén első számú riválisnak tekinthető HP-nak is partnere, Simon István szerint a jövőbeli stratégiai együttműködést a Ciscóval képzeli el a cég.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról