Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 14. 13:13

Online szoftverkonfiguráció összeállítás a VA Linux-nál

A VA Linux ma elindította "Build-to-Order Software Selector" programját, melynek segítségével a VA Linux által forgalmazott számítógépekre kerülő szoftverek már rendeléskor kiválaszthatók. A Build-to-Order Software Selector már a megrendeléskor lehetőséget ad a VA Linux gépek várásrlóinak, hogy több, mint 700 szoftver közül válasszák ki azokat, amelyeket a leszállított gépeken látni szeretnének. Így a vásárlás után nem lesz szükség a hosszadalmas telepítési folyamatok klebonyolítására.

Az elkövetkező hónapokban a VA Linux tovább szeretné bővíteni ezt a szolgáltatást, és egy adott feladathoz ajánlott szoftver- és hardverkonfigurációt fog kínálni. A vevők (természetesen az interneten) kiválasztják, hogy milyen szervert szeretnének üzemeltetni (pl. web, mail, adatbázis, firewall, alkalmazás, stb.), és a VA Linux felajánl egy optimális szoftver- és hardverkonfigurációt, amelyet speciálisan a feladatra szabnak. Természetesen ezek az összeállítások tovább alakíthatók, a VA Linux mindössze abban segít, hogy a vevők eligazodjanak a többezer open source szoftver által kínált szolgáltatásokban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról