:

Szerző: Dojcsák Dániel

2010. március 24. 15:05

DivX HD támogatást is kap az új Samsung csúcstelefon

Iidén szinte minden hónapban bemutatkozik néhány újabb androidos készülék, ami tovább feszegeti a határokat. A Google Nexus One talán valóban csak arra volt hivatott, hogy felhívja a figyelmet a platformra és mindenkiben tudatosítsa, hogy az idei legjobb telefonokon Android operációs rendszer fut.

A Samsung aztán, hogy a népszerű Spica is megkapta a 2.1-es Androidot, nem várt sokat, hogy egy újabb készülékkel szálljon be a versenybe, ezúttal a csúcs mobilok kategóriájában. A Galaxy S (i9000) célkitűzése, hogy \"még kényelmesebbé, még izgalmasabbá és még integráltabbá tegye a felhasználók életét\".

A 9,9 mm vastag Galaxy S egy csinos, 4 hüvelykes super AMOLED kijelzővel érkezik, ami természetesen WVGA (800x480) felbontású, a burkolat alatt pedig a kategória csúcsán kötelező 1 GHz-es Snapdragon processzor lapul. Ezúttal azonban a nyers teljesítmény mellett dedikált célja is van az erős CPU-nak. A Samsung és a DivX tegnap jelentette be, hogy a Samsung Bada operációs rendszert futtató Samsung Wave az első hitelesített, DivX HD-t támogató mobil. Az egyezség azonban nem áll meg itt, a most bemutatott Galaxy S lesz a következő, ami büszkén mondhatja el magáról, hogy biztosan boldogul a nagy felbontású, tömörített DivX videókkal.

\"\"

A Galaxy S rendelkezik HSPA-támogatással, 5 megapixeles kamerával, 802.11n szabványt is támogató Wi-Fi-vel, és maximum 32 gigabájtos kártyát fogadó microSD aljzattal. Az 5 megapixeles kamerával akár 720p felbontású videót is lehet rögzíteni 30 fps sebességgel is.

Ugyan a mobil még nem tartozik a \"4G\" készülékek közé, de minden más szempontból toppon van és méltó ellenfele a Nexus One mellett a HTC Desire-nek vagy a hamarosan megjelenő Sony Ericsson X10-nek. Pontosan nem lehet tudni, hogy mikor ér a boltok polcaira a mobil, de a kommunikáció szerint elérhető lesz az Egyesült Államok mellett Ázsiában és Európában is. Ahogyan a megjelenés dátumát is homály fedi, úgy egyelőre árakról és partner szolgáltatókról sem esett szó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.