Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az iPhone bedarálta a Sony PSP-t

Koi Tamás, 2010. március 23. 10:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A jelek szerint bejöttek azok a jóslatok, melyek arról szóltak, hogy az Apple iPhone OS a jövőben komoly játékplatformmá tudja kinőni magát - tavaly a tengerentúlon már több bevétel származott az iPhone-ra, vagy iPodra eladott játékokból, mint a Sony PlayStation Portable (PSP) kézi konzoljához készült kiadványokból.

hirdetés

A Flurry Analytics hétfőn közzétett statisztikái szerint 2009-ben a két népszerű kézi konzol, a PSP és a Nintendo DS mellett az iPhone platform is meghatározó piaci szereplővé nőtte ki magát Észak-Amerikában. A cég úgy kalkulál, hogy a hordozható játékgépekhez fejlesztett videojátékok után származó 2,55 milliárd dolláros bevétel 19 százalékát tették ki az iPhone-nal és az iPoddal kompatibilis játékok.

Az Apple ezzel a régióban megelőzte a Sonyt, melyhez csupán a bevételek 11 százaléka jutott 2009-ben. A meccs állása 2008-ban még fordított volt, akkor a 2,25 milliárd dolláros bevételek mindössze 5 százalékát tudta megkaparintani az Apple, míg a Sony 20 százalékon állt - derül ki a statisztikákból. Az Apple nyilvánvalóan az iPhone 3G(S) óriási sikerének, illetve a legnagyobb elektronikus tartalom-disztribúciós lánccá kinőtt iTunes áruháznak köszönheti a sikert.

A Sonynak ráadásul rövid távon kevés oka van a bizakodásra: heteken belül érkezik az iPad, melyre szintén letölthetők lesznek játékprogramok az iTunes-ról, emellett egyelőre nem tud ütőképes alternatívát kínálni az Apple hordozható megoldásaira. A helyzeten láthatóan az optikai meghajtó nélküli PSP, a PSPGo! megjelenése sem tudott változtatni, ugyanakkor tény az is, hogy az iPhone OS-re fejlesztett játékok amellett, hogy nagyobb potenciális vásárlóbázist érhetnek el, olcsóbbak is, mint a PSP-re fejlesztett játékok.

Nem véletlen ezek alapján, hogy a Sony offenzív stratégiával próbálja visszaszerezni vezető szerepét a hordozható eszközök szegmensében. A cégtől nemrég kiszivárgott információk szerint a Sony hamarosan új tartalomterjesztési rendszert (praktikusan egy, az iTuneshoz hasonló online elérhető áruházat), valamint több új hardvert mutat majd be. Utóbbiak közt lesz a pletykák szerint a régóta várt PSP-telefon, melyet a Sony Ericssonnal karöltve fejleszt a japán szórakoztatóelektronikai óriás.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.