:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 14. 00:25

Sony Vaio notebook-ok Transmeta és AMD chip-pel - még az idén?

A Sony eddig kizárólag Intel-párti volt, a legfrissebb hírek szerint akár még az idén megjelenhetnek a japán óriás Transmeta vagy AMD processzorral felszerelt notebook-jai. Az új modelleket kezdetben a japán piacon fogják árulni, állítólag a cég illetékesei nem döntötték még el azt, hogy mi lesz a többi piaccal. Hivatalosan sem a Sony, sem a Transmeta, sem az AMD nem kommentálták a hírt, de mindhárom cégtől származó források szerint igenis tervezik ezeket az új laptop-okat.

A lépés valószínűleg erősítheti a Sony helyzetét a notebook kiskereskedelmi piacon. Például júniusban az USA-ban a kiskereskedelmi forgalomban eladott notebook-ok 55,1%-ában volt AMD K6-2 processzor, míg az Intel Pentium III részaránya 34,4% volt, az Apple Computer PowerPC-é 4,7%, a Pentium II-é 2,8%, míg a mobil Celeron-é 2,1%. Ezzel szemben a vállalati notebook piacon az Intel részaránya több, mint 90%.

A júniusi PC Expo-n az IBM, a NEC és a Hitachi egyaránt bemutatott Transmeta Crusoe-alapú notebook prototípusokat, de egyelőre még egyetlen termékben nem található a chip. Májusban a Gateway és az AOL jelentette be azt, hogy készülőben lévő új (a negyedik negyedévben megjelenő, kevesebb, mint 500$-os) Internetes készülékükben Crusoe processzor lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.