Szerző: Dojcsák Dániel

2010. március 17. 16:38

IE8-bővítményért Lenovo notebook jár

A Microsoft Internet Explorer 8 böngészőkhöz fejlesztett bővítmények versenyére hívja a hazai fejlesztőket. Az Add-on verseny résztvevői április 30-ig tölthetik fel alkotásaikat, s a legjobbnak ítélt kiegészítő készítője Lenovo notebookot kap.

Az addonverseny.hu weboldal kiírása szerint bárki vállalkozhat a Microsoft legfrissebb böngészőjének kibővítésére egy vagy több saját add-on, illetve web slice feltöltésével. A regisztrációhoz mindössze a név és egy e-mail cím megadására van szükség. Ez után legalább egy alkotást fel kell tölteni, de a maximum nincs limitálva. A legjobbnak ítélt három add-on bekerül a Microsoft nemzetközi kínálatába is, ami akár egyfajta világhírt is jelenthet. Bár ebből egyik fejlesztő sem fog meggazdagodni, az ismertség kiépítésére, erősítésére jó lehetőség.

A kiírás szerint a jelentkezőknek törekednie kell arra, hogy a bővítmények olyan \"különleges képességekkel ruházzák fel az IE8-at, amelyek igazodnak a felhasználók igényeihez: egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a böngészést\". A valód cél persze valószínűleg az, hogy ismertebbé váljon az Internet Explorer 8, gyarapodjon az elérhető kiegészítők száma, illetve erősödjön az emberekben a tudat, hogy az Internet Explorert is lehet kiegészítőkkel bővíteni, nem csak a Firefox, illetve a Chrome rendelkezik ezzel a képességgel.

Az elkészített bővítményeket 2010. április 30-ig kell a verseny weboldalára, az addonverseny.hu-ra feltölteni. Aki napi szinten követni szeretné az eseményeket, s több információra vágyik a versennyel kapcsolatban, az követheti az esemény Facebook-oldalát, illetve Twitter-profilját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról