Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 14. 00:23

A Cirrus Logic előrejelzései szerint jövőre több, mint 50%-kal fog növekedni a cég forgalma

A cég tavalyi forgalma 564,4 millió $ volt, emögött főként a rádiókhoz, kábel modemekhez, DVD rendszerekhez és hordozható lejátszókhoz használt analóg chip-ek iránti kereslet járul hozzá. Júliusban azt közölte a cég, hogy az első negyedévi forgalom a tavalyi 120,6 millió $-ról 181,4 millió $-ra emelkedett, ami 50%-os növekedés. A profit 62,1 millió $-ról 98,9 millió $-ra emelkedett, ez 60%-os növekedés.

A cég korábban audió és grafikus chip-eket gyártott PC-khez (ez nem újdonság itthon: korábban a Cirrus Logic ismert név volt a grafikus chip-ek között), de ezután otthagyták a PC chip iparágat és úgy tűnik, hogy egy jól működő üzleti modellt alkalmaznak: a cég hordozható MP3 lejátszókba gyártott chip-jei iránti kereslet nő, csakúgy, mint az optikai tároló chip-eké (ez utóbbiakat a Sony által gyártott digitális kamerákban használják).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról