Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Internetmegosztó és új mobilnet-csomagok a Vodafone-nál

Koi Tamás, 2010. március 12. 15:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két új adatcsomag és egy új, mobilinternet megosztására alkalmas eszköz jelent meg a Vodafone magyarországi kínálatában.

A cég portfóliójában március 12-től két új, fix havidíjas mobilinternet-konstrukció tűnt fel: mindkét csomag forgalmi korlátos, ugyanakkor nincs túlfogyasztási díj, de a limitet elérve a szolgáltató a hónap végéig 128/128 kbps-re csökkenti a sávszélességet. Az egyik csomag előfizetői 2, a másik vásárlói 8 gigabájtot forgalmazhatnak sebességkorlátozás nélkül - az adatforgalom típusa alapján nem szűr a szolgáltató.

A Vodafone Internet Easy és a Vodafone Internet NonStop díjcsomag havidíja bruttó 3000 és 6000 forint, a szolgáltató azonban egy évig 2500 és 5000 forintos havidíjon nyújtja a díjcsomagokat. Míg a 2 gigabájtos limittel rendelkező Internet Easy csomag láthatóan a Pannon Internet 1 GB tarifacsomagja ellen lett pozicionálva, dupla annyi adatforgalommal, gyakorlatilag azonos áron, addig az Internet NonStop a 7 gigabájt adatforgalmat tartalmazó, havonta 6200 forintba kerülő T-Mobile RelaxNet L alternatívájává válhat.


Huawei D100: kompakt router, mobilnet-megosztásra

A szolgáltató a két új tarifacsomaggal egy időben bevezetett kínálatába egy hordozható routert, mely képes a hozzá csatlakoztatott modem által létesített mobilinternet-kapcsolatot megosztani. A Huawei D100 típusú Wi-Fi routere a fenti két tarifacsomag mellé választható 5000 és 1000 forintos egyszeri díj ellenében, ugyanakkor a 3G-s netkapcsolat megosztásához egy (szintén Huawei márkájú) USB-s modemmel is rendelkeznie kell az ügyfélnek, amit a kétéves előfizetés mellé 1, illetve 0 forintért kínál a szolgáltató.

A mobilinternet megosztására ma már számos - akár teljesen mobil - eszköz áll rendelkezésre. Ilyen például a Novatel MiFi nevű terméke, melyet saját akkumulátor táplál, és beépített 3G-modemet valamint WLAN-rádiót tartalmaz. A készülék több mint fél éve szerepel a Pannon választékában, ugyanakkor lényegesen drágább, mint a konnektorhoz kötött megoldás: a cég előfizetés mellé 28 500 forintért kínálja a MiFi-t.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.