Szerző: Koi Tamás

2010. március 11. 13:15

Áramot és gázt is árul majd a Magyar Telekom

Rövidesen nem csak telekommunikációs szolgáltatások szerepelhetnek majd a Magyar Telekom által küldött számlákon, a vállalat ugyanis bejelentette, hogy a nagy energiapiaci szolgáltatókkal viszontértékesítési megállapodást kötött.

A távközlési szolgáltató földgáz- és villamosenergia-értékesítésbe kezd áprilistól, mind lakossági, mind üzleti ügyfelei részére. A cég kezdetben csak egy bizonyos ügyfélkör számára nyújt viszontértékesítést, azt azonban egyelőre nem árulták el lapunk kérdésére a Magyar Telekom sajtóosztályán, hogy mely régiókban élők számára érhető majd el az energiaszolgáltatás.

Az energiapiaci belépés célja a szolgáltatási kör szélesítés a meglévő ügyfelek számára, illetve új telekommunikációs ügyfelek szerzése - áll a cég sajtóközleményében. A Magyar Telekom várakozásai szerint a villamosenergia- és földgázpiaci ajánlatai a telekommunikációs szolgáltatások értékesítését is elősegítik majd, így várhatóan az energiaszolgáltatásokkal kiegészülnek majd a jelenleg kínált double play és triple play konstrukciók.

Az áprilistól induló projekt egyelőre csupán a piaci reakciók és az ügyfelek elégedettségi szintjének a felmérését célozza majd, a távközlési szolgáltatónál a pilot projekt eredményeit értékelve a második félévben döntenek majd a további energiapiaci szerepvállalásról. A szolgáltató egyelőre nem hozta nyilvánosságra, mely partnerekkel kötött megállapodást, a potenciális partnerek közt szerepel ugyanakkor a Távszámla szolgáltatásban is jelen lévő ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport, az E.ON Hungária, valamint a Tigáz.

A nagykereskedelmi partnerek segítségével zajló piacbővítés a magyar villamosenergia- és földgázpiaci liberalizáció 2009. júliusi lezárását követően vált lehetővé a Magyar Telekom számára,  így többek közt biztosított az, hogy a viszontértékesítéshez megfelelő mennyiségű villamosenergia és földgáz áll a cég rendelkezésére. A Magyar Telekom meglévő ügyfelei számára összekapcsolt termékként, a telekommunikációs szolgáltatásait kiegészítve fog villamosenergia és földgázszolgáltatást kínálni.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról